1. Snijd de pompoen in stukjes of gebruik een voorgesneden verpakking. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de pompoen toe en laat binnen 12 minuten gaar worden op middelhoog vuur.
2. Snijd de komkommer, paprika en courgette in stukjes. Doe een klein laagje water in de pan en verhit de pan. Doe de groenten in de pan en laat in ca. 9 minuten gaar stoven (evt. verdeeld over twee koekenpannen als je ook zo’n regenboog wil;)). Roer tussendoor. Bak de laatste 3 minuten de pijnboompitten mee.
3. Doe ondertussen de gewenste hoeveelheid peper en zout op de zalmmoot en stoof in 10 minuten gaar op middelhoog vuur. Draai de zalm na 5 minuten om en laat zo beide kanten gaar worden. Snijd de citroen in schijfjes en leg een schijfje op de zalm. Strooi de peterselie over de zalm.
4. Leg de groenten en de zalm op een bord en voeg de olijfolie toe.