Brandnetel soep

Vegetarisch

Brandnetelsoep

Brandnetels een histamine verlagend (on)kruid

Brandnetels, die vaak met argwaan worden bekeken, blijken eigenlijk kleine superhelden van de natuur te zijn.
Met hun reinigende krachten en een scala aan mineralen, zoals calcium, magnesium, ijzer en silicium, bieden ze een boost voor je gezondheid.

Maar laat je niet misleiden door hun prikkelende reputatie. In feite zijn de jonge brandneteltoppen verrassend zacht en perfect om te gebruiken als groente.

Dus trek je handschoenen aan, zoek een schone plek ver weg van autoverkeer en viervoeters, en maak je klaar om te oogsten!

Wil je nog meer recepten uit de natuur? Via deze link vind je een gaaf boekje met nog meer ideeën.

Ingrediënten

1 kleine ui
1 teen knoflook
1 grote aardappel (150 gram)
1 eetlepel extra vierge olijfolie
500 ml groentebouillon
200 gram jonge brandneteltoppen
peper
2 eetlepels rijstroom of sojaroom

  • Maak de soep FODMAP arm door de knoflook en de ui weg te laten.
  • Een kerrie poeder toevoegen zou een smaakvolle oplossing zijn. Dit gaat ook goed samen met aardappel.
  • Wil je de soep niet VEGA eten en compleet maken met een eiwitbron dan kun je kiezen om er bijvoorbeeld kipfilet, kippendijen bij klaar te maken en door de soep te scheppen.

Benodigdheden

Pan
Pollepel
Mes
Snijplank
Soepkom
Eetlepel
Handschoenen en een zak voor het plukken!

Instructies

1. De brandnetels wild plukken
Trek je handschoenen aan, zoek een schone plek ver weg van autoverkeer en viervoeters, en maak je klaar om te oogsten.
Je kunt gewoon met je keukenhandschoenen en je zakje de brandneteltoppen plukken.
Pluk zoveel als 4 grote vuisten voor ongeveer 200gram brandnetel.

2. De soep zelf klaarmaken
Pel de ui en knoflookteen en snijd ze in kleine stukjes. Schil de aardappel en snijd deze ook in stukjes.

Verwarm de olie op laag vuur in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.

Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Was ondertussen de brandneteltoppen en laat ze uitlekken in een zeef.

Voeg de brandnetels toe aan de bouillon, draai het vuur laag en laat de soep zachtjes 10-15 minuten sudderen.

Gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Breng de soep op smaak met peper. Roer de room door de soep.

Allergenen

Geen allergenen aanwezig, jeeh

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Chantal Verwest

Chantal Verwest

Orthomoleculair Natuur Diëtist

Ik ben Chantal, de trotse eigenaar van Praktijk BASIS, maar je mag me ook wel de “darmtovernares” noemen.

Of je nou last hebt van je huid, hoofd, PDS, SIBO of histamine klachten. Met behulp van darmonderzoeken en bloedtesten kunnen we samen de puzzel leggen voor je optimale darmgezondheid en weet ik zeker dat ik je op weg kan helpen naar een gezonder en klachtenvrij leven. Waarmee mag ik jou helpen?

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"