Aanvullend Onderzoek

Darmonderzoek

Darmbacteriën zijn hottopic! En poepanalyses is nog nooit zo’n hip gespreksonderwerp geweest. Boeken over het dit onderwerp schieten als paddenstoelen uit de grond en je kunt geen krant openslaan of er staat weer een onderzoek in vermeld over onze medebewoners in onze darmen.

We hebben wel 1.5kg aan bacteriën in onze darmen en worden het Mircobioom genoemd.

Als je denkt dat deze darmbewoners zich enkel bezighouden met de spijsvertering, think again. Loop je al een tijd rond met (verschillende) klachten, vermoeidheid, een rommelde buik, vervelende ontlasting, grote kans dat het microbioom een rol speelt. Maar ook het immuunsysteem komt onder druk te staan als je niet goed zorgt voor je darmbacteriën. De laatste jaren wordt er ook steeds meer bekend over de connectie met de hersenen de zogenaamde Darm-Brein-As. Je bent wat je eet.

Het evenwicht van je microbioom wordt drastisch verstoord door allerlei factoren zoals een ongezonde levensstijl (roken, weinig beweging), voeding (suiker, junk food) maar ook het gebruik van bijvoorbeeld antibiotica. En ook onze hygiënische gewoonten spelen een rol. Hoe meer verschillende bacteriëstammen er in onze darmen wonen, hoe beter dat is voor onze gezondheid. Belangrijk om te weten is dat er niet een perfect microbioom bestaat. Zie het als een vingerafdruk die bij iedereen anders is.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wil jij ook graag weten hoe kennis over jouw eigen microbioom een extra puzzelstukje kan zijn in de behandeling van jouw klachten? In samenwerking met MyMicroZoo bieden wij een analyse aan van jouw darmbacterie onderzoek en geven wij aan de hand daarvan persoonlijk advies.

Wil je weten hoe dit in zijn werking gaat? Lees hier onze klantenfolder.

Bloedonderzoek

Binnenkort Beschikbaar!

Binnenkort kan je ook bij ons een bloedtest afnemen door middel van een vingerprik. Nadat deze is geanalyseerd in het laboratorium kunnen we samen de resultaten doornemen. En de behandeling nog persoonlijker maken.

Jouw Privacy Instellingen

B.A.S.I.S. - Praktijk voor Vitaliteit hecht veel waarde aan het waarborgen van jouw privacy. Daarom vragen wij eerst toestemming voordat we jou volgen op onze website.

Ons Privacybeleid | Sluiten

Leuk dat je contact zoekt
met mij!