Darm Onderzoek

Duidelijk meetbaar maken waar jouw klachten vandaan komen

Waarom aanvullend darm onderzoek?

Er is één reden waarom we binnen BASIS het liefst met aanvullend onderzoek werken en dat is omdat we dan direct inzichtelijk hebben waar jouw probleem vandaan komt en waarom het in stand wordt gehouden. Daardoor is het slagingspercentage van onze behandeling vele malen groter. 
Door te werken met microbioom-, ontlasting-, of urinetesten maken we de data objectief en meetbaar.

Je kan de meeste onderzoeken gewoon zelf afnemen thuis. 
Afhankelijk van de gekozen test krijg je na 1 tot 4 weken de uitslag zelf ook toegestuurd. Hier staan al persoonlijke leefstijl tips in, maar vrijwel iedereen kiest ervoor om deze te bespreken met een van de BASIS-therapeuten bij ons in een consult. Zo kunnen we de overweldigende hoeveelheid en soms complexe informatie praktisch vertalen naar jouw hulpvraag, leefstijl en persoonlijke situatie.

 

 

 

Wat kan ik met een microbioom test of ontlastingsonderzoek?

Het microbioom is hot-topic. Er wordt steeds meer bekend wat voor een rol onze darmbacteriën spelen in onze algehele gezondheid. Wekelijks worden er nieuwe relaties gelegd tussen de beestjes in onze buik en verschillende klachten of ziektebeelden.

Met behulp van ontlastingsonderzoeken kunnen we meer inzicht krijgen in de verhoudingen tussen de miljoenen bacterie stammen in onze darmen. MyMicroZoo is bijvoorbeeld zo’n test waar we een heel duidelijk overzicht krijgen in de verhoudingen tussen de “goede” en “slechte” bacteriën. Daardoor kunnen we een gericht behandelplan opstellen op leefstijl en voeding.

Maar niet alleen het microbioom is interessant, ook de gezondheid van de darmen zelf. Met de bekende uitspraak “alle ziekte begint in de darmen” van Hippocrates, is het een goed idee om onze darmen gezond te houden. 
Daarom gebruiken we ook andere ontlastingsonderzoeken voor het opsporen van verteringsproblemen specifiek in de dunne of dikke darm. En krijgen we met de uitslag ook inzicht in de ontstekingswaardes van de darmen. Ook kunnen we op deze manier een eventuele “leaky gut” aan tonen. 

 

 

Welke test past bij mij?

Mocht je willen weten welke test het meest geschikt is voor jou? Of wil je eerst nog weten of het afnemen van een ontlastingsonderzoek bij jou past?

Klik hier voor meer informatie en vraag vrijblijvend aan.

darm microbioom test aanvullend onderzoek medivere chantal

Medivere testen

aanvullend onderzoek medivere
darm onderzoek mymicrozoo

MyMicroZoo test

aanvullend onderzoek mymicrozoo

Samenwerking aanbieders

Wij werken samen met de volgende aanbieders:
Medivere
MyMicroZoo

Doordat wij opgeleid en bevoegd zijn om deze testen aan te vragen zijn wij gespecialiseerd in het uitlezen van de resultaten en kunnen we hier een passend en persoonlijke behandeling mee te starten.
Hieronder zie je in het kort een overzicht van de onderzoeken die we aanbieden.
Wil je meer weten over een specifieke test, zoals welke het beste bij jou past, of hoe je deze kan afnemen, klik hieronder dan verder op “Ik wil meer weten”.

5/5

Chantal is echt een topper! Ik heb meer inzicht gekregen over waar mijn lichaam goed op reageert en waar niet op, dit door middel van de darmtest. Eigenlijk na 1 afspraak met goede adviezen had ik al veel meer energie! Thanks Chantal!!

Annefleur uit Rotterdam

5/5

Met maag/darm klachten bij Chantal terecht gekomen omdat ik niet zo goed wist hoe ik het op kon lossen. De darmklachten bestonden voornamelijk uit een opgeblazen gevoel, krampen, flatulentie. In eerste instantie heeft Chantal mij doorverwezen naar het doen van een darmtest van Medivere. […] Nu, een aantal weken verder, heb ik mijn draai gevonden in hoe ik voor mezelf het beste het schema kan volgen en daarnaast rustig aan dingetjes proberen toe te voegen aan het schema. Dankzij de begeleiding van Chantal zijn mijn klachten duidelijk verminderd en ben ik een stuk meer bewust van wat ik binnen krijg op een dag.

Robbin uit Dordrecht

5/5

Ik ben in december 2019 naar Chantal gegaan omdat ik chronische darm problemen heb. Ik wilde liever niet aan de langdurig onderdrukkende reguliere medicijnen. We zijn naar oplossing gaan zoeken, verandering in voeding in combinatie met essentiële oliën en supplementen. We hebben verbluffend resultaat bereikt. Mijn calprotectine waarde daalde van 1968 in december naar 54 in juni! Dank voor jullie hulp Chantal en Laura, we gaan verder. 

Eric uit Tienhoven

Meer weten over welke test het beste bij jou past?

Neem hieronder vrijblijvend contact met ons op.
We vragen je om een korte vragenlijst in te vullen zodat we jou beter en gerichter kunnen adviseren. 

Zij gingen je voor

5/5
basislifestyle review2
5/5
basislifestyle review1

Jouw Privacy Instellingen

B.A.S.I.S. - Praktijk voor Vitaliteit hecht veel waarde aan het waarborgen van jouw privacy. Daarom vragen wij eerst toestemming voordat we jou volgen op onze website.

Ons Privacybeleid | Sluiten