Diëtiste

Gespecialiseerd in FODMAP, Darmklachten en Diabetes type 2

Wordt jij ook hor en dol van alle verschillende informatie berichten over voeding? Iedereen weet het beter, en nu heeft ook de buurvrouw het magische dieet gevonden. Maar of dat dan ook voor jou werkt?

Als Orthomoleculair Diëtiste heb ik een meer holistische aanpak. Ik kijk graag vanuit een breder perspectief naar jouw gezondheid. Onze B.A.S.I.S. principes staan hierin centraal.

Zo heb ik mij bijvoorbeeld gespecialiseerd in Diabetes Type 2,  vermoeidheidsklachten, immuunsysteemproblemen en darmproblemen (FODMAP, PDS, IBD etc). Ook bespreek ik de analyses van MyMircoZoo, Medivere en de EMB bloedtest. (lees hier meer).

Als Orthomoleculair Diëtiste vraag ik dieper door dan de standaard diëtiste. Zo neem ik een kijkje in jouw wereld om erachter te komen waar de basis van jouw klachten ligt.

Ik wil mijn kennis met je delen en ik geef praktische tips mee passend bij jouw hulpvraag waarmee je direct aan de slag kunt.

Dit is de reden om voor de Diëtiste bij BASIS te kiezen

Mijn missie is om jou op weg te helpen naar de beste versie van jezelf. Ik wil je laten ervaren dat voeding en aanpassingen in je leefstijl vóór jou kunnen werken, in plaats van tegen je.

Ik ben geen klassieke diëtiste (waar niet altijd naar de gezondheid in het geheel wordt gekeken), maar juist een (holistisch) diëtiste én orthomoleculair therapeut die iets nieuwsgieriger is. Zo kijk ik dus vanuit een breder perspectief naar jouw gezondheid. Onze B.A.S.I.S. principes staan hierin centraal. Gezondheid gaat immers toch ook om Slaap, Beweging, Stress mindset, Ademhaling en geluk? En om hoe (energiek) je je voelt?

We gaan niet alleen je vraag wegnemen in het consult en je algehele gezondheid verbeteren, maar ook in stapjes de oorzaak achter de klacht(en) aanpakken. Met de B.A.S.I.S. principes help ik als diëtiste de puzzelstuk(ken) te vinden zodat jij je fitter gaat voelen. Trust the process!

Een goed begin is het halve werk. Bij het eerste consult zal ik gebruik maken van een uitgebreide gezondheidscheck. Hiermee vraag ik bijvoorbeeld naar de klachten of je energieniveau door middel van onze BASIS vragenlijst.

Ook zal ik vragen om een voedingsdagboekje bij te houden. Zo krijg ik een optimaal beeld over jouw hulpvraag en jouw persoonlijke doelen.

Omdat de halve wereld weer één of ander magisch dieet volgt wil dat niet zeggen dat dit ook voor jou werkt. Volg je eigen SUPERHERO ROAD. Vergeet niet JIJ bent UNIEK!

Dietiste houten Chantal 2

Wist je dat je ook online een consult met mij kan houden? Via Skype of Zoom kan je bij mij terecht met al je vragen. Gewoon vanaf de bank of keukentafel in contact met de diëtiste.
Neem de eerste afspraak een legitimatie bewijs mee. Ook raad ik aan om een notitieblokje mee te nemen.

Tarieven consult (zonder ontlastingsonderzoek)

  • Intake €120

    De intake duurt 1 uur.
    Ik neem vooraf jouw voedingsdagboek en de BASIS vragenlijst door en ik stuur je achteraf een korte samenvatting toe.

  • Vervolg consult €40

    Prijs per half uur.

Verder werken we binnen BASIS met veel verschillende onderzoeken. Op deze manier sporen we echt de oorzaak op van jouw problemen.
Het afnemen van een van de testen heeft absoluut een meerwaarde in de behandeling naar een optimale vitaliteit en een klachtenvrij leven.
We hoeven niet meer te gokken, maar we zien precies wat jouw lichaam jou probeert te vertellen.
Er gelden wel andere Diëtiste tarieven voor het werken met een aanvullende test. Dit komt omdat er voor ons veel meer voorbereidingstijd bij komt.
In de tabel hieronder vind je meer informatie over de tarieven.
Kijk op onze pagina aanvullend onderzoek voor meer informatie over de verschillende testen zelf.

Tarieven consult wanneer je een ontlastingsonderzoek afneemt

De kosten verschillen per onderzoek. De prijs staat bij elk onderzoek vermeld op deze pagina.
Wij verdienen niets aan het afnemen of adviseren van de onderzoeken. We kunnen je daarom ook onafhankelijk adviseren over welke test het beste bij jouw klacht of hulpvraag past.
De kosten voor het doornemen van de testuitslagen en het opstellen van een individueel behandeltraject inclusief het 1 op 1 bespreken hiervan vindt je uitgeschreven in onderstaande tabel.

 Kosten onderzoekVerschilt per onderzoek, klik hieronder voor meer informatie
Afname onderzoekDit onderzoek neem je zelf thuis af
Analyse vooraf en opstellen behandelplan45 minuten / € 60,-
Bespreken van de resultaten in het eerste consult90 minuten / € 120,-
Totaal

€ 180,-

 

Ontlasting onderzoeken van Medivere

MyMicroZoo Microbioom test

De kosten van de onderzoeken/testen worden vaak niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Afhankelijk van jouw zorgverzekering is het soms wel mogelijk om in aanmerking te komen voor (een gedeeltelijke) vergoeding van de consulten. Om hier zeker van te zijn raden we aan om zelf contact op te nemen met je zorgverzekeraar.
Afhankelijk van de hulpvraag of de ernst van de klacht is het mogelijk dat er meerdere consulten nodig zijn over een langere tijd. Dit wordt altijd in overleg gedaan. Vaak kunnen we al een inschatting maken tijdens de intake.

Vergoeding diëtiste

BASIS –  Praktijk voor Vitaliteit is een contractvrije praktijk.
Wij hebben zelf bewust gekozen om geen contracten af te sluiten met de verzekeraars, waardoor we meer vrijheid ervaren om ons beroep uit te oefenen en zodat we zelf kunnen kiezen wat het beste past bij onze klanten.

Anders dan de verzekeraars soms doen vermoeden, doen wij niet onder in kwaliteit.

Chantal staat net als elke andere Diëtiste ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP-nummer 19103561389).
Daarmee voldoen wij beiden aan de kwaliteitseisen van de beroepsgroep.

Het enige wat voor jou als klant anders is, is dat je van ons na het consult direct een factuur mee krijgt.
De factuur voorzien we van alle benodigde gegevens en ontvang je via de email zodat je deze zelf makkelijk kan doorsturen naar jouw eigen
zorgverzekeraar.

Elke verzekeraar hanteert een eigen tarief wat je eventueel vergoed zou kunnen krijgen, dit hangt af van de soort verzekering en welk pakket je hebt.
Wij kunnen geen individuele informatie geven over de hoogte van de vergoeding, daarvoor dien je jezelf vooraf op de hoogte te stellen bij je eigen verzekeraar. Vermeld daarbij dat je een afspraak wilt maken met een contractvrije diëtiste.

Dietiste Houten Chantal
Onlangs bracht ik een bezoek aan Chantal Verwest ivm blijvende klachten na een darmoperatie en voor uitleg van een onderzoek van een ontlastingsonderzoek van "Mymicrozoo". Chantal kon mij heel goed uitleggen welke voedselprodukten mij klachten konden geven en hoe ik door het gebruik van andere produkten wellicht deze problemen kon oplossen. Zij kan goed uitleggen en weet echt zowat alles op het gebied van voeding en darmen. Zij legt het uit op een prettige manier, rustig, niet dwingend en ik heb veel aan haar bezoek gehad.
Henriette van Vlerken

Wij behandelen vanuit de BASIS

Pas wanneer we het lichaam als geheel gaan zien is het mogelijk om de BASIS te vinden van jouw pijnklachten.
Mijn achtergrond als Orthomoleculair Therapeut sluit hierbij aan en je mag dus een bredere aanpak van mij verwachten dan de standaard Diëtiek.

Met de start van B.A.S.I.S. zijn we gestopt in hokjes te denken. Wij begrijpen dat alles in het lichaam invloed heeft op elkaar. Daarom zijn wij vanuit de specialisaties Fysiotherapie en Diëtiek nauw gaan samenwerken in het behandelen van klachten. Wij vertrouwen op het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam. (Wil je meer weten over Fysiotherapeut Toine, volg dan deze link)

“Daar moet u maar mee leren leven” komt niet voor in ons woordenboek. Er is vaak meer mogelijk is dan ons wordt verteld. Maar daarvoor moet wel alles in de B.A.S.I.S. zo optimaal mogelijk werken:

Beweging,
Ademhaling,
Stress-mindset,
Immuunsysteem en
Slaap
Door deze factoren positief te beïnvloeden kunnen we jouw vitaliteit verbeteren.

Door onze gezamenlijke kennis herkennen we snel wanneer we hulp moeten vragen aan de ander.
Of soms is het beter om jouw klachten van beide kanten aan te pakken, dus vanuit voeding en beweging, dat is de kracht van B.A.S.I.S.

En dat gaat makkelijk want alles zit onder een dak.

Dit is wat anderen over ons zeggen

5/5
Ik was op zoek naar een diëtiste die mij kon helpen met mijn PCOS en bij het afvallen. Ik was opzoek naar iemand die breder kijkt dan de gemiddelde diëtiste en mij antwoorden kon geven op mijn vragen. […] Toen kwam BASIS op mijn pad. Met veel nieuwsgierigheid heb ik de website gelezen. Ik werd er blij van om te lezen dat er naar het hele plaatje gekeken werd, omdat ik verschillende klachten heb moet ik aan verschillende patronen werken.
Beweging, Ademhaling, Stressmindset, Immuunsysteem en Slaap.
Ik heb nu meerde afspraken gehad, antwoorden op mijn vragen en inzichten gekregen.
Dank daarvoor!
 
Melanie uit Houten
5/5
Mijn gehele leven heb ik last van eczeem. Hoewel ik veel experts heb bezocht heb ik nooit een sluitende oplossing gevonden.
Chantal heeft mij op een gegeven moment geadviseerd om het paleodieet te volgen. Tot mijn verbazing verdween mijn eczeem als sneeuw voor de zon en had ik meer energie dan ooit tevoren.
 
Laura uit Rotterdam
5/5
Na jarenlang buikklachten te hebben gehad bij Chantal Verwest onder behandeling gekomen. Vanuit het ziekenhuis kreeg ik de diagnose PDS. Gelukkig wist Chantal daar raad mee! En heeft mij van mijn buikklachten af geholpen door het fodmap dieet. Daarnaast bleek ik ook PCOS te hebben, waarbij de kans op zwangerschap kleiner is. Chantal adviseerde mij meer rust in te lassen en een ander voedingspatroon met de daar bijhorende supplementen. De klachten die ik voorheen van de PCOS had heb ik niet meer! En raad eens, ik werd ook nog eens zwanger. Ik ben met heel veel liefde en aandacht geholpen. Dankjewel! Ik raad je dan ook zeker aan.
 
Tessa uit Rotterdam

Maak hier een afspraak met onze diëtisten

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jouw Privacy Instellingen

B.A.S.I.S. - Praktijk voor Vitaliteit hecht veel waarde aan het waarborgen van jouw privacy. Daarom vragen wij eerst toestemming voordat we jou volgen op onze website.

Ons Privacybeleid | Sluiten