Pompoen zalm bowl met linzenmix

Pompoen-zalm bowl met linzenmix

Ga voor kleur met deze bowl van pompoen, broccoli, paksoi, zalm, een linzenmix en rode biet! Verschillende kleuren groenten bevatten weer verschillende vitamines en mineralen, kortom: super voor jouw lichaam! En erg lekker;) Dit recept is ook geschikt voor als je histamine arm eet.
Tip: Vega/vegan? Neem dan net wat meer linzen en een bron van vet om de vis te vervangen, zoals pompoenpitten.

Ingrediënten

100 g pompoen
100 g broccoli
50 g paksoi
1 el kokosolie
75 g zalm (Zeer vers)
(Keltisch zee) zout naar smaak
Snuf zwarte peper
80 g linzenmix
1 handje biet julienne
Topping: 1 el pijnboompitten en citroensap

Benodigdheden

Kookpan
Snijplank
Groentemes
Eetlepel
koekenpan
Opscheplepel
Bord of kom

Instructies

1. Zet een pan met water aan de kook.
2. Snijd de pompoen in blokjes en voeg toe aan het gekookte water voor ca. 15 min.
3. Snijd de broccoli in kleine stukjes en de paksoi in repen.
4. Verhit de kokosolie en gaar hier de broccoli in op middelhoog vuur. Voeg na 5 min ook de paksoi toe voor 5 min.
5. Verhit ondertussen de zalm in een pan met een laagje water. Doe de peper en zout erover. Gaar de zalm in ca. 8 min, elke kant 4 min.
6. Giet de pompoen af en voeg toe aan de andere groenten in de pan. Voeg dan ook nog wat peper en zout toe. Was de linzen goed af (of prep de droge variant) en voeg deze samen met de julienne bietjes ook toe in de pan met groenten.
7. Snijd de zalm in grove stukken en knijp wat citroensap uit over het gerecht.
8. Serveer de groenten met linzen en zalm op een bord. Strooi er nog wat pijnboompitten overheen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Vis

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Pompoen-zalm bowl met linzenmix

Nina van Jaarsveld

Student diëtetiek

Hi, mijn naam is Nina. Ik studeer Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn minor Nutrition & Dietetics loop ik een halfjaar stage bij BASIS. Met veel plezier! Mijn interesse ligt namelijk heel erg bij de darmen, hormonen en diabetes type 2.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan pilates, koken, lezen, fietsen en ik breng graag tijd door met familie/vrienden.

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"