De Specialisten van BASIS

Leer het team van BASIS kennen

Chantal verwest

Chantal Verwest

Orthomoleculair Diëtiste
Specialisatie in Darmen en Diabetes Type 2

Nina-van-Jaarsveld-Specialist

Nina van Jaarsveld

Diëtiste
Specialisatie in Huid- en Hormoon problemen

Toine Bos

Praktijk Eigenaar
Personal Coach
Fysiotherapeut

Wat is ons doel bij BASIS?

Het aantal mensen met darmklachten neemt gigantisch toe. Nu hebben 1 op 4 Nederlands regelmatig last van hun darmen.
Dat kan zijn door PDS achtige klachten of soms erger zoals Crohn of Colitis. 

Bij de diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom wordt men van het kastje naar de muur gestuurd zonder duidelijke behandel strategieën. En dat vinden wij jammer om te zien, omdat er vaak wel meer mogelijk is.
En kom je in het ziekenhuis met Crohn of Colitis dan lijkt de enige weg medicatie, maar er wordt niets met voeding gedaan.
Gek, want de taak van je darmen is het verwerken en opnemen van je voeding. Dus reken maar dat voeding invloed heeft op je klachten.

Heb je nu zoiets van, wow dat is nieuw voor mij, dat wist ik niet..
Dan begrijp je misschien ook wat ons doel is.
We willen jou helpen om van je buikklachten, energieklachten of andere lichamelijke klachten af te komen door middel van voeding en leefstijl.
Iedereen roept wat over voeding, het ene dieet is nog veelbelovender dan het andere dieet.
Maar het aantal darmklachten blijft maar toenemen. Er is meer kennis dan ooit, maar daarmee is men nog niet in staat om deze stijgende lijn tegen te houden.

Wij helpen jou verder wanneer het nog steeds niet is gelukt om van je klachten af te komen.
Met onze orthomoleculaire achtergrond gaan we een stuk dieper in op jouw hulpvraag dan je waarschijnlijk gewend bent. 

Dat doen we met behulp van verschillende ontlastingstesten. Daarmee krijgen we letterlijk objectieve en persoonlijke informatie over hoe jouw darmen functioneren. 
Zo hoeven we niet meer te gokken waar jouw probleem zit, maar kunnen we aan de hand van de testresultaten direct passende en persoonlijke strategieën meegeven. 
Door het gebruik van deze ontlastingstesten is ons slagingspercentage verdubbeld in een kortere behandeltijd.
Bij ons sta je niet na 5 minuten weer buiten met een papiertje met een of ander schema. Wij nemen uitgebreid de tijd om jou te leren kennen en jouw verhaal goed te begrijpen.

Op naar een Nederland waarin we de stijgende lijn van buikklachten kunnen stoppen.

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie over de darmtesten en microbioom onderzoeken waar we mee werken? Dat kan!
We willen je verwijzen naar onze speciale pagina over de ontlastingstesten.

Wil je graag een afspraak maken zonder ontlastingstest, of heb je andere vragen vul dan ons aparte contactformulier in. 
We helpen je graag verder!

Dit zeggen anderen over ons

5/5
Na een lange zoektocht naar een verklaring van mijn klachten m.b.t. voeding kwam ik bij Chantal van Praktijk Basis terecht. Na een uitgebreide intake kon zij duidelijkheid geven van de oorsprong van mijn klachten en gaf daarbij een goed onderbouwd en uitgebreid plan om aan de slag te gaan. Basis is een warme praktijk met een persoonlijke touch. Chantal nam lang de tijd om alles goed uit te leggen en om mijn verhaal compleet te krijgen zodat een passend advies mogelijk was. Ik kan eindelijk verder met een stappenplan en handvaten om mijn klachten aan te pakken. Blij verrast met de fijne en persoonlijke intake kan ik eenieder deze praktijk aan bevelen!
 
Anneke uit Langbroek
5/5
Als je te horen krijgt dat je een chronische darmziekte hebt, weet je nog niet wat dit voor je betekent. Met medicijnen probeer je het onder controle te krijgen. Toch merk je dat er iets mist en dan kom je uit bij voeding. Nu merk ik door gerichte dieet adviezen dat ik minder klachten heb en beter slaap.
 
Etto uit Houten
5/5
Hoe vind je een manier om gezond eten en leven ook echt deel van je levensstijl te maken? Er zijn zoveel tegenstrijdige adviezen dat het vaak moeilijk is wat je nu wel of niet ‘mag’ eten. Chantal van BASIS heeft me door inzicht in de werking van mijn lichaam en handige tips over voedingsmiddelen en recepten praktische handvaten gegeven. Het kiezen en bereiden van een ander menu is helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend. Ik voel me vitaler, heb meer energie, minder last van suiker cravings en ben daardoor productiever. Ik raad haar zeker aan!
 
Jelle uit Amsterdam