Chantal Verwest

Hoi ik ben Chantal Verwest in 1983 geboren in Zeeland en ik ben gek op de kennis rondom het menselijk lichaam, voeding en sporten. Ik heb van kinds af aan een actief leven gehad. Na mijn vroegere passie voor paardrijden, speel ik nu nog graag buiten en gooi of sleep ik zware gewichten in de sportschool. Daarnaast waag ik op vakantie graag een duik onder water. Naast stoere dingen doen hou ik ook zeker van een boswandeling of met een goed boek op de bank (voor alles een balans).

“Je kunt meer dan dat je denkt”, dat is waar ik achter kwam toen ik in 2011 mijn leven omgooide. Ik besloot mijzelf om te scholen tot diëtiste, en tegelijkertijd werd ik nog enthousiaster met sporten waardoor ik steeds dichter bij mezelf kwam en dus meer kon dan ik dacht.

Als diëtiste heb ik nu mijn passie gevonden en nu ik de smaak te pakken heb blijf ik nooit uitgeleerd. Door bijscholing probeer ik up-to-date te blijven. Alle wetenschap wat ik leer probeer ik zoveel mogelijk uit te leggen in Jip en Janneke taal.

Wat doe ik nog meer?

Naast Diëtiste en mede-eigenaar van B.A.S.I.S. werk ik ook samen met Stichting Voedingleeft aan het geweldige project Keer Diabetes 2 Om. Darmen hebben mijn fascinatie en daarom werk ik samen met MyMicroZoo, een bedrijf dat zich bezighoud met onderzoek naar het Mircobioom in de menselijke darmen.

Ik vind het geweldig als ik nog meer mensen enthousiast kan maken voor beweging! Een aantal jaar geleden ben ik vanuit de sportschool en bootcampjungle in aanraking gekomen met obstakelrunning. Ik was meteen verkocht en heb mijn sporen dan ook flink in de modder gedrukt. Ik heb mijzelf toen nationaal en internationaal ontwikkeld tot één van de betere obstakel vrouwen met mooie resultaten (stiekem wel een beetje trots ;-)). Mijn eigen trainingen zijn dan ook een combinatie van kracht, conditie en techniek waardoor deze nooit het zelfde zijn en dat maakt het ook zo leuk!

Vanuit deze ervaring een dosis passie geef ik Personal Training en Small Group Training bij B.A.S.I.S.

OPLEIDING
HBO Voeding & Diëtetiek Haagse Hoge school
Lifestyle coach en gewicht consulent (Hamel College)
Orthomoleculair Therapeut (SOHF) i.o.

STAGE EN AFSTUDEEROPDRACHT
Defensie
Korps Mariniers te Rotterdam

CURSUSSEN
Microbioom specialiste bij MyMicroZoo
Diabetestype2 specialiste Voedingleeft
6 -Domeinen cursus (holistische behandelmethode)
FODMAP diëtiste (post HBO)
Darmproblematiek (post HBO)
Paleo Voor Sporters
Personal Hormonal Profiling (PHP) Overload Worldwide
Overload Worldwide.P trainer A
Obstakening trainer
Duiken tot Rescue Diver (cursus 3) Padi en SSI + BHV

OCR WK 2014
Spartan Tirol Beast 2015 Woman Elite 3e plaats
Chineese muur halve marathon 2015
Spartan Tirol Trifecta weekend 2016 overall woman Elite 1e plaats
Beach Throwdown 2016 C 3e plaats
Spartan Tirol Super 2016 Woman Elite 1e plaats
OCR EK 2016 woman Elite 6e plaats
Spartan NL Sprint 2017 Woman Elite 1e plaats
Eiger Trail 16km 2018

Toine Bos

Ik ben Toine, bouwjaar 88 en sinds 2014 afgestudeerd fysiotherapeut.
Na jaren zelf getraind en gesport te hebben besloot ik mijn fysio kennis te combineren met Personal Training.

Na de opleiding fysiotherapie kwam ik er achter dat ik veel kennis had opgedaan, maar er niet zoveel mee kon doen. Ik had veel kunstjes geleerd maar eigenlijk leidt dat mij af van waar het allemaal om draait, de BASIS. Door niet zomaar aan te nemen dat er een klacht is, maar uit te zoeken WAAROM de klacht er is, kom je dichterbij de oorzaak. En daarom, tegen eigen verwachtingen in, ben ik weer terug de studieboeken ingedoken en verder gegaan met leren. Iets wat voorlopig niet zal ophouden, want hoe meer ik leer, hoe meer ik erachter kom dat ik eigenlijk maar weinig weet.

Wat ik nog meer doe

Naast mijn werk als mede eigenaar van BASIS en mijn studie sport ik graag. Dat is voornamelijk hardlopen en wat krachttraining. Maar soms kan je mij ook vinden op de racefiets. Met hardlopen zoek ik de uitdaging vooral in het ultra lopen, dus lange afstanden ver voorbij de marathon afstand en krachttraining om blessure vrij te blijven en om mijn summerbody een beetje bij te houden.

Ik zit ook maar al te graag stil, een goed boek kan mij makkelijk in zijn greep houden en anders doet een goeie film of tv-serie dat wel. En op vakantie hang ik het liefst de hele dag gewichtloos in het water met een duikfles op mijn rug.
O ja en mijn lievelingskleur is blauw.

OPLEIDING
Orthomoleculair Therapeut (SOHF) i.o.
Physical Rehabilitation Trainer (International Academy for Sportscience)
Fysiotherapie (Hogeschool Thim)

CURSUSSEN
Buik-, orgaanfascia level 2
6 Domeinen
Mylogenics Advanced
Buik-, orgaanfascia level 1
T.O.P. B Trainer
Personal Hormonal Profiling
Hybrid trainer
Mylogenics Release
Strongfit Seminar
Power Training Instructor
T.O.P. A Trainer
Mylogenics Rehab
Obstacle Course Instructor
Mylogenics Activation
PADI Divemaster

Marathon Amsterdam 2016 3:15
NK Barefootrunning 15km 2e plaats

Jouw Privacy Instellingen

B.A.S.I.S. - Praktijk voor Vitaliteit hecht veel waarde aan het waarborgen van jouw privacy. Daarom vragen wij eerst toestemming voordat we jou volgen op onze website.

Ons Privacybeleid | Sluiten