Chantal Verwest

Orthomoleculair Diëtiste en eigenaar van BASIS - Praktijk voor Vitaliteit

Chantal verwest

Naast Diëtiste en mede-eigenaar van B.A.S.I.S. werk ik ook samen met Stichting Voedingleeft aan het geweldige project Keer Diabetes 2 Om. Darmen hebben mijn fascinatie en daarom werk ik samen met MyMicroZoo, een bedrijf dat zich bezighoud met onderzoek naar het Mircobioom in de menselijke darmen.

Ik vind het geweldig als ik nog meer mensen enthousiast kan maken voor beweging! Een aantal jaar geleden ben ik vanuit de sportschool en bootcampjungle in aanraking gekomen met obstakelrunning. Ik was meteen verkocht en heb mijn sporen dan ook flink in de modder gedrukt. Ik heb mijzelf toen nationaal en internationaal ontwikkeld tot één van de betere obstakel vrouwen met mooie resultaten (stiekem wel een beetje trots ;-)). Mijn eigen trainingen zijn dan ook een combinatie van kracht, conditie en techniek waardoor deze nooit het zelfde zijn en dat maakt het ook zo leuk!

Vanuit deze ervaring een dosis passie geef ik Personal Training en Small Group Training bij B.A.S.I.S.

Hoi ik ben Chantal Verwest in 1983 geboren in Zeeland en ik ben gek op de kennis rondom het menselijk lichaam, voeding en sporten. Ik heb van kinds af aan een actief leven gehad. Na mijn vroegere passie voor paardrijden, speel ik nu nog graag buiten en gooi of sleep ik zware gewichten in de sportschool. Daarnaast waag ik op vakantie graag een duik onder water. Naast stoere dingen doen hou ik ook zeker van een boswandeling of met een goed boek op de bank (voor alles een balans).

“Je kunt meer dan dat je denkt”, dat is waar ik achter kwam toen ik in 2011 mijn leven omgooide. Ik besloot mijzelf om te scholen tot diëtiste, en tegelijkertijd werd ik nog enthousiaster met sporten waardoor ik steeds dichter bij mezelf kwam en dus meer kon dan ik dacht.

Als diëtiste heb ik nu mijn passie gevonden en nu ik de smaak te pakken heb blijf ik nooit uitgeleerd. Door bijscholing probeer ik up-to-date te blijven. Alle wetenschap wat ik leer probeer ik zoveel mogelijk uit te leggen in Jip en Janneke taal.

Chantal Verwest

OPLEIDING
HBO Voeding & Diëtetiek Haagse Hoge school
Lifestyle coach en gewicht consulent (Hamel College)
Orthomoleculair Therapeut (SOHF)

STAGE EN AFSTUDEEROPDRACHT
Defensie
Korps Mariniers te Rotterdam

CURSUSSEN
Microbioom specialiste bij MyMicroZoo
Diabetestype2 specialiste Voedingleeft
6 -Domeinen cursus (holistische behandelmethode)
FODMAP diëtiste (post HBO)
Darmproblematiek (post HBO)
Paleo Voor Sporters
Personal Hormonal Profiling (PHP) Overload Worldwide
Overload Worldwide.P trainer A
Obstakel trainer
Duikbrevet tot en met Rescue Diver (cursus 3) Padi en SSI + BHV

SPORTPRESTATIES
OCR WK 2014
Spartan Tirol Beast 2015 Woman Elite 3e plaats
Chineese muur halve marathon 2015
Spartan Tirol Trifecta weekend 2016 overall woman Elite 1e plaats
Beach Throwdown 2016 C 3e plaats
Spartan Tirol Super 2016 Woman Elite 1e plaats
OCR EK 2016 woman Elite 6e plaats
Spartan NL Sprint 2017 Woman Elite 1e plaats
Eiger Trail 16km 2018

Je kan mij hier volgen