Witlofsalade met makreel, courgette en kokosyoghurt

Witlofsalade met makreel, courgette en kokosyoghurt

Een salade met makreel, die van zichzelf veel smaak heeft, hier hoef je dan ook niet veel aan toe te voegen.  Wanneer je de witlof gaard in een wokpan behoudt de witlof wat meer de knapperige textuur. De kokosyoghurt is juist heerlijk zacht en romig wat zorgt voor een goede balans.

Ingrediënten

200 gram witlof
85 gram courgette
½ el gember
75 gram makreel (uit blik, in water of vers)
1 el korianderblad
2 Schijfjes citroen
2 el kokosyoghurt
10 pecannoten

Benodigdheden

Snijplank
Groentemes
Wokpan
Bord
Eetlepel

Instructies

1. Snijd de witlof en de courgette in kleine stukjes.
2. Zet een wokpan op middelhoog vuur met een laagje water. Voeg hier de witlof, de courgette en de gember aan toe.
3. Doe de makreel in de pan (bij verse eerst even snijden in kleine stukjes), samen met korianderblad en gaar voor ca. 2 minuten mee.
4. Snijd ondertussen twee schijfjes citroen.
5. Doe de groenten en de makreel op een bord en voeg er 2 el kokosyoghurt, de schijfjes citroen en pecannoten aan toe.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Noten
Vis

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Witlofsalade met makreel, courgette en kokosyoghurt

Nina van Jaarsveld

Student diëtetiek

Hi, mijn naam is Nina. Ik studeer Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn minor Nutrition & Dietetics loop ik een halfjaar stage bij BASIS. Met veel plezier! Mijn interesse ligt namelijk heel erg bij de darmen, hormonen en diabetes type 2.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan pilates, koken, lezen, fietsen en ik breng graag tijd door met familie/vrienden.

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"