Summer Rolls met kip

Naast dat je Summer Rolls gemakkelijk mee kan nemen als lunch naar je werk zijn ze ook handig en lekker voor bijvoorbeeld een picknick, of laat je gezelschap de toppings zelf toevoegen en hun eigen Summer Roll creëren. Binnen dit recept is ervoor gekozen om de groenten even te stomen, dit maakt het makkelijker voor je lichaam om het te verteren;) Het recept bevat een histaminerijk product; avocado. Werkt het op dit moment beter voor jou om histaminerijke producten te vermijden of wil je wel eens iets anders proberen? Vervang de avocado dan voor kokosroom of voeg voor voldoende energie nog wat rijst toe.

Ingrediënten

75 gram kip
100 g reepjes wortel
½ groene paprika
1 lente-ui, enkel groene deel voor FODMAP-arm
1/6 rode peper (of anders naar wens)
100 taugé
½ tl kerrie
½ tl kurkuma
Peper en zout naar smaak
½ avocado
3 Rijstvellen
½-1 el kokosolie

 

Benodigdheden

Snijplank x2
Vleesmes
Kookpan
Wokpan/koekenpan
Groentemes
Vork
Lepel

Instructies

1. Snijd de kip in twee of drie stukken. . Doe de kip in een pan met water en kook gaar in ca. 13 min.
2. Was de groenten. Snijd de wortel in reepjes, door de zijkanten te verwijderen en er eerst langwerpige blokken van te maken. Snijd de paprika, lente-ui en de peper in kleine stukjes. Gaar de wortel, paprika en de lente-ui in ca. 6 min in een laagje water. Doe er vervolgens de taugé nog ca. 3 min bij.
3. Giet de pan met de kip af en trek met een vork de kip uit elkaar. Doe er dan kerrie, kurkuma, peper en wat zout overheen.
4. Snijd de avocado door midden en haal een helft uit de schil en snijd in stukjes.
5. Houdt de rijstvellen onder de kraan (lauw water). Vul vervolgens de rijstvellen met de bereide groenten, kokosolie, kip en avocado.

Allergenen

Geen allergenen aanwezig, jeeh

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Summer Rolls met kip

Nina van Jaarsveld

Student diëtetiek

Hi, mijn naam is Nina. Ik studeer Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn minor Nutrition & Dietetics loop ik een halfjaar stage bij BASIS. Met veel plezier! Mijn interesse ligt namelijk heel erg bij de darmen, hormonen en diabetes type 2.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan pilates, koken, lezen, fietsen en ik breng graag tijd door met familie/vrienden.

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"