Spruitjes, aubergine en gehakt uit de oven

Spruitjes, aubergine en gehakt uit de oven

Groenten uit de oven zorgen naar mijn beleving voor net even wat andere smaken. En een ander voordeel is dat je na wat voorbereiding de oven het werk kan laten doen. De gemberpoeder, sesam en de lente-ui worden veel gebruikt in de Chinese keuken en zorgen voor verassende smaken in dit gerecht.  

Ingrediënten

200 gram spruiten
150 gram aubergine
1 stronk gram lente-ui (groene deel)
75 gram rundergehakt
peper en zout naar smaak
½ el gemberpoeder 
1 el koriander
15 gram amandelen
1 el sesamzaadjes
3 el sesamolie

Benodigdheden

Oven
Snijplank
Groentemes
Wokpan/koekenpan 2x
Pollepel/spatel 2x
Ovenschaal
Ovenhandschoenen/pannenlappen

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Snijd een stukje van de stronk van de spruitjes af en verwijder de buitenste blaadjes. Snijd de spruitjes door midden en was af in een vergiet. Was en snijd ook de aubergine en het groene deel van de lente-uit in kleine stukjes.
3. Roerbak de spruitjes gedurende 10 minuten in een laagje water op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten ook de aubergine en de lente-ui toe.
4. Bak ondertussen ook het gehakt in een koekenpan op middelhoog vuur tot het lichtbruin kleurt.
5. Doe de spruitjes, aubergine en het gehakt samen in een ovenschaal. Strooi hier peper, (Keltisch zee)zout, gember en de koriander overheen en roer zodat de kruiden goed verdeeld zijn. Besprenkel met wat water en roer alles door elkaar om aanbranden te voorkomen.
6. Doe de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ca. 20 minuten. Roer op de helft van de tijd even een keer om zodat alles goed gaar wordt.
7. Snijd de amandelen in kleine stukjes.
8. Haal de ovenschotel na ca. 25 minuten uit de oven en doe er als laatst nog de sesamzaadjes, sesamolie en de amandelen overheen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Noten
Sesam

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Spruitjes, aubergine en gehakt uit de oven

Nina van Jaarsveld

Student diëtetiek

Hi, mijn naam is Nina. Ik studeer Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn minor Nutrition & Dietetics loop ik een halfjaar stage bij BASIS. Met veel plezier! Mijn interesse ligt namelijk heel erg bij de darmen, hormonen en diabetes type 2.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan pilates, koken, lezen, fietsen en ik breng graag tijd door met familie/vrienden.

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"

Privacy Instellingen

BASIS - Praktijk voor Vitaliteit hecht veel waarde aan het waarborgen van jouw privacy. Daarom vragen wij eerst toestemming voordat we jou volgen op onze website.

Privacybeleid | Sluiten
Individuele Privacy Opties