1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Snijd een stukje van de stronk van de spruitjes af en verwijder de buitenste blaadjes. Snijd de spruitjes door midden en was af in een vergiet. Was en snijd ook de aubergine en het groene deel van de lente-uit in kleine stukjes.
3. Roerbak de spruitjes gedurende 10 minuten in een laagje water op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten ook de aubergine en de lente-ui toe.
4. Bak ondertussen ook het gehakt in een koekenpan op middelhoog vuur tot het lichtbruin kleurt.
5. Doe de spruitjes, aubergine en het gehakt samen in een ovenschaal. Strooi hier peper, (Keltisch zee)zout, gember en de koriander overheen en roer zodat de kruiden goed verdeeld zijn. Besprenkel met wat water en roer alles door elkaar om aanbranden te voorkomen.
6. Doe de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ca. 20 minuten. Roer op de helft van de tijd even een keer om zodat alles goed gaar wordt.
7. Snijd de amandelen in kleine stukjes.
8. Haal de ovenschotel na ca. 25 minuten uit de oven en doe er als laatst nog de sesamzaadjes, sesamolie en de amandelen overheen.