Pastinaak Rostis

Vegetarisch

Pastinaak röstis

Deze rösti’s zijn goed vooraf te maken en kun je invriezen of bewaren in koelkast. Je kan ze even opwarmen in de oven/ pan. Je kunt ze zowel als ontbijt, lunch of als onderdeel van diner. Je zou er spekjes doorheen kunnen doen of lekker met gerookte zalm.

Ingrediënten

125 gram pastinaak

25 gram kokosmeel

teen knoflook

peper/zout

Kruiden naar keuze

1 ei

olijfolie

Benodigdheden

Rasp

Mengkom

Mixer

Pan

koelkast

bord

Instructies

1. Was en rasp de pastinaken.

2. klop het ei.

3. Doe de geraspte pastinaken in een kom en voeg de overige ingrediënten toe.

4. Maak er ballen van en plet ze een beetje.

5. Doe de rösti's op een bord en dek ze af met huishoudfolie en zet ze minimaal half uur in de koelkast (langer is beter). Op deze manier blijven ze later beter in vorm.

6. Zet een pan op het vuur, doe er wat olijfolie in. Bak de rösti's aan beide kanten goudbruin.

7. Voeg zo nodig tijdens het bakken extra olijfolie toe.

8. Maak het gerecht af met wat gerookte zalm.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Kippenei

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Foto Sofie Brörmann

Sofie Brörmann

Gek op koken

Hoi! Ik ben Sofie, 34 jaar en woon in Breda (Brabant). Ik kan geen seconde stilzitten en ben liefst hele dag bezig. Ik doe vooral krachttraining, maar vind het ook heerlijk om te hardlopen, WOD te doen, survivallen en surfen. Ik heb 20 jaar gehockeyd en heb aantal jaar heel fanatiek aan obstacleruns gedaan waar ik vele mooie reizen heb mogen maken. Naast sporten heb ik een grote passie voor koken en bakken. Van ‘gezonde’ maaltijden tot 3 laagse taarten. Ik hou ervan om bestaande gerechten en recepten zo om te buigen dat het voor bepaalde levensstijl of dieet geschikt is. Ik ken Toine en Chantal via het sporten en onze grote passie voor sporten en voeding heeft ons opnieuw samengebracht. Ik zal jullie voorzien van recepten passend bij een specifieke eetgroep. Mocht je vragen of opmerkingen zijn, reacties zijn altijd welkom!

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"