Paleo Bananenbrood met fruit

Vegetarisch

Paleo Bananenbrood met fruit

Dit heerlijke bananenbrood is gluten-, lactose vrij en zonder toegevoegde suikers. Het is lekker als tussendoortje, maar kan ook als ontbijt of dessert met wat (kokos)kwark en extra toppings.

Je kan naar eigen inzicht toevoegen wat je lekker vind of in jou eetstijl past. Dus noten kunnen weggelaten worden, maar je kan variëren in fruit, kokos, cacaonibs etc. Experimenteer zelf.

En vergeet vooral niet te genieten!

Paleo Bananenbrood met fruit ingrediënten

Ingrediënten

1.     2x Rijpe bananen (hoe bruiner/ rijper hoe beter)
2.     2x ei
3.     3 tl Kokosolie
4.     1 tl Kaneel
5.     1 tl Speculaas/ Koekkruiden
6.     Puntje zout
7.     Ongeveer 200 gram amandelmeel
8.     1tl baking soda
9.     Citroensap (mag uit een flesje)
10.   Citroenrasp van ongeveer halve citroen.
11.   (Diepvries) blauwe bessen/ frambozen
12.   Evt. noten en/ of cacaonibs/ 80% pure chocolade

Benodigdheden

Keukenmachine/ mixer (als je dit niet hebt kan het ook met een hand).
Cakevorm (als je dat niet hebt kan het ook in kleine ronde bakvorm bv. van 22cm)
Snijplank
Mes
Oven

Instructies

1.       Verwarm de oven voor op 175graden celcius.
2.       Vet een cakevorm in of beleg het met bakpapier.
3.       Verwarm de kokosolie in een pannetje zodat het vloeibaar is.
4.       Doe de rijpe bananen en eieren met kokosolie in een blender en laat even draaien totdat het luchtig is.
5.       Giet het mengsel over in een mengkom en voeg de kaneel, speculaas en koekkruiden, citroenrasp en amandelmeel, met een spatel goed ommengen dat er geen klontjes meer zijn.
6.       Voeg 1 tl bakingsoda toe en doe daarop wat citroensap, je zult dan zien dat het gaat bubbelen, dat is de bedoeling.
7.       Voeg vervolgens het diepvries fruit (zoveel je wil) en eventueel noten/ cacaonibs/ pure chocolade toe.
8.       Roer voorzichtig om.
9.       Doe het mengsel in de cakevorm en bak zo’n 45-55 minuten in het midden van de oven.
10.     Goed laten afkoelen en dan pas snijden.
11.      In plakken snijden en kan goed ingevroren worden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Kippenei
Noten

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Foto Sofie Brörmann

Sofie Brörmann

Gek op koken

Hoi! Ik ben Sofie, 34 jaar en woon in Breda (Brabant). Ik kan geen seconde stilzitten en ben liefst hele dag bezig. Ik doe vooral krachttraining, maar vind het ook heerlijk om te hardlopen, WOD te doen, survivallen en surfen. Ik heb 20 jaar gehockeyd en heb aantal jaar heel fanatiek aan obstacleruns gedaan waar ik vele mooie reizen heb mogen maken. Naast sporten heb ik een grote passie voor koken en bakken. Van ‘gezonde’ maaltijden tot 3 laagse taarten. Ik hou ervan om bestaande gerechten en recepten zo om te buigen dat het voor bepaalde levensstijl of dieet geschikt is. Ik ken Toine en Chantal via het sporten en onze grote passie voor sporten en voeding heeft ons opnieuw samengebracht. Ik zal jullie voorzien van recepten passend bij een specifieke eetgroep. Mocht je vragen of opmerkingen zijn, reacties zijn altijd welkom!

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"