Oosterse auberginebootjes met kip en kokoscrème
Geschikt bij Koolhydraatarm, Paleo, SIBO

Oosterse auberginebootjes met kip en kokoscrème

Met aubergines kan je veel kanten op, uit de oven zijn ze net even wat anders van smaak dan bijvoorbeeld uit de wok. De keuze in kruiden laten je kennis maken of even terug brengen naar het oosten.  De kokoscrème saus zorgt voor een heerlijk romig mondgevoel.

Ingrediënten

1 aubergine
2 el kokoscrème
4 tl korianderblad
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkumapoeder
Peper en zout naar smaak
75 gram kip
8 Cherry tomaatjes
1 handje pecannoten
2 el kokosolie

Benodigdheden

Oven
Snijplank
Keukenmes x2
Aluminiumfolie
Kleine kom
Keukenmachine (optioneel)
Eetlepel
Grote kom

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Was de aubergine af onder de kraan. Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met het snijvlak op de bakplaat.
3.  Doe aluminiumfolie over de schil van de aubergine. Met de matte kant naar buiten en de glanzende kant naar binnen gericht. Bak ca. 30 minuten in de oven.
4. Maak ondertussen een saus van de kokoscrème en de helft van de aangegeven hoeveelheid korander, gember, kurkuma en wat peper en zout en doe in een kleine kom.
5.  Snijd ondertussen de kip in hele kleine stukjes of maal fijn in de keukenmachine. Maak een pan warm en laat de kip gaar stomen in een laagje water. Voeg de andere helft van de koriander, kurkuma en  gember toe met een snufje peper en zout.
6. Snijd de cherry tomaatjes in tweeën wanneer de kip bijna gaar is en voeg nog zo’n 3 minuten toe aan de pan met de kip.
6. Hak de pecannoten in kleine stukken.
7. Wanneer de aubergine klaar is schep met een eetlepel dan het meeste vruchtvlees uit de aubergine. Laat nog ca. 1 cm vruchtvlees zitten. Meng het vruchtvlees samen met de kip en cherrytomaten in een kom. Snijd het vruchtvlees wanneer nodig nog in wat kleinere stukjes. Doe het mengsel dan terug in de aubergine.
8. Top af met de kokoscrème saus en strooi nog wat koriander, pecannoten en olie over de aubergine.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Noten

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Oosterse auberginebootjes met kip en kokoscrème

Nina van Jaarsveld

Student diëtetiek

Hi, mijn naam is Nina. Ik studeer Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn minor Nutrition & Dietetics loop ik een halfjaar stage bij BASIS. Met veel plezier! Mijn interesse ligt namelijk heel erg bij de darmen, hormonen en diabetes type 2.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan pilates, koken, lezen, fietsen en ik breng graag tijd door met familie/vrienden.

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"