Lasagne bolognese met pompoenbladen
Geschikt bij Koolhydraatarm, Paleo

Lasagne bolognese met pompoenbladen

Een twist op de klassieke lasagne bolognese, in plaats van lasagnebladen van meel, gebruik je pompoen. Hierdoor krijg je ook nog eens extra veel groenten binnen!

Dit recept en gemakkelijk voor meer personen te bakken en goed om in te vriezen.

Fijn om te maken op een regenachtige weekenddag.

Ingrediënten

250 gram (kip)gehakt
1-2 tenen knoflook
1 ui
theelepel gedroogde oregano
chilipeper
theelepel komijnpoeder
koriander
paar blaadjes verse basilicum
1 blik gepelde tomaten
1 el tomatenpuree
ongeveer 8  pompoenbladen (kant en klaar bij supermarkt of zelf snijden)
10 gram cashewnoten
250 ml amandelmelk
20 gram amandelmeel
15 gram ghee
Olijfolie 
peper/ zout

Benodigdheden

  • Grillpan
  • Koekenpan  
  • Snijmes en snijplank
  • Oven 
  • Ovenschaaltje 
  • Steelpan

Instructies

  1. Doe de cashewnoten in een glas met water en laat weken. 
  2. Mocht je geen pompoenbladen hebben, snij de pompoen in plakken. 
  3. Grill aan beide kanten de plakken en laat ze uitlekken op keukenpapier. 
  4. Snij de ui en knoflook heel fijn. 
  5. Bak de helft van de ui en helft van de knoflook met olijfolie in de steelpan. 
  6. Voeg het gehakt toe en bak een paar minuten (hoeft niet helemaal gebakken te zijn want gaat nog in de oven). 
  7. Kruid het met gedroogde koriander, komijn, peper, zout en chilipeper. 
  8. Doe het gehaktmengsel over in een bakje. 
  9. In hetzelfde koekenpan (die nu leeg is), voeg je wat olijfolie toe, doe de andere helft van knoflook en uit toe tot het bruin is. 
  10. Voeg tomatenpuree en gepelde tomaten toe. 
  11. Snij basilicum fijn, voeg wat peper/ zout en oregano toe en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen. 
  12. Zet een steelpan op het vuur en voeg ghee en amandelmeeltoe en laat dit goed mengen. 
  13. Bak dit al roerend 5 minuten tot het gaar en zanderig wordt. 
  14. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  15. Voeg amandelmelk aan de ghee met amandelmeel toe en blijf goed roeren tot het dikker wordt.
  16. Laat cashewnoten goed uitlekken en drogen en maal de cashewnoten heel fijn en voeg deze aan de saus toe en roer goed door. 
  17. Voeg wat peper en zout toe. 
  18. Schep een laagje gehakt met saus in een ovenschaal en leg dan de pompoenbladen erop. Ga zo door tot alles op is. 
  19. Giet tenslotte de cashewsaus erop en bak zo'n 20 min tot het een mooie goudbruine kleur heeft. 

Allergenen

Geen allergenen aanwezig, jeeh

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Foto Sofie Brörmann

Sofie Brörmann

Gek op koken

Hoi! Ik ben Sofie, 34 jaar en woon in Breda (Brabant). Ik kan geen seconde stilzitten en ben liefst hele dag bezig. Ik doe vooral krachttraining, maar vind het ook heerlijk om te hardlopen, WOD te doen, survivallen en surfen. Ik heb 20 jaar gehockeyd en heb aantal jaar heel fanatiek aan obstacleruns gedaan waar ik vele mooie reizen heb mogen maken. Naast sporten heb ik een grote passie voor koken en bakken. Van ‘gezonde’ maaltijden tot 3 laagse taarten. Ik hou ervan om bestaande gerechten en recepten zo om te buigen dat het voor bepaalde levensstijl of dieet geschikt is. Ik ken Toine en Chantal via het sporten en onze grote passie voor sporten en voeding heeft ons opnieuw samengebracht. Ik zal jullie voorzien van recepten passend bij een specifieke eetgroep. Mocht je vragen of opmerkingen zijn, reacties zijn altijd welkom!

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"