Kip met wokgroenten en basilicum

Kip met wokgroenten en basilicum

Dit recept is geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Daar maken ze veel gebruik van aubergine, paprika en basilicum. Basilicum heeft een scherpe smaak, maar is tegelijkertijd ook fris en zoetig. Daarnaast ruik je de basilicum al snel door de hele keuken, niet vervelend wat mij betreft:)

Ingrediënten

75 gram kip
35 gram broccoli
150 gram aubergine
½ gele paprika (100 gram)
5 gram verse basilicum
2 el oregano
1 el gember
1 el komijn
Peper en zout
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
2 el olijfolie

Benodigdheden

2 snijplanken
Vleesmes
Groentemes
Wokpan
Spatel 2x
Koekenpan
Bord

Instructies

1. Snijd de groenten en de kip in kleine stukken.
2. Pak een wokpan, zet op het vuur met een laagje water erin en voeg de broccoli toe. Doe na 5 minuten ook de andere groenten, ½ el gember en oregano in de pan. Voeg zo nodig tussendoor water toe en roer af en toe. Gaar de groenten nog ca. 8 minuten tot ze zacht zijn.
3. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur met een laagje water en doe er de kip in. Voeg ook de komijn, ½ el gember en peper en zout toe en roer tussendoor. Gaar de kip voor 2 minuten op hoog vuur zodat de buitenkant verkleurt. Laat voor ca. 8 minuten op een laag vuur door garen.
4. Pluk de basilicum in de gewenste grootte. 
5. Serveer de kip en de groenten op een bord en doe er de basilicumblaadjes, pompoenpitten, zonnebloempitten en olijfolie overheen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Kippenei

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Kip met wokgroenten en basilicum

Nina van Jaarsveld

Student diëtetiek

Hi, mijn naam is Nina. Ik studeer Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn minor Nutrition & Dietetics loop ik een halfjaar stage bij BASIS. Met veel plezier! Mijn interesse ligt namelijk heel erg bij de darmen, hormonen en diabetes type 2.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan pilates, koken, lezen, fietsen en ik breng graag tijd door met familie/vrienden.

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"