Groene Wraps

Vegetarisch

Geschikt bij Paleo, Vegetarisch

Groene wraps

Deze groene wraps en pannenkoeken zijn super veelzijdig. Je kunt ze gemakkelijk vooraf maken en invriezen of in koelkast bewaren. Je kunt ze vullen met wat je maar lekker vind en goed alternatief voor de ‘gewone’ wraps.

Vulling optie 1; Mexicaans met guacamole, gehakt, tomaat, kruiden.

Vulling optie 2; zalm, komkommer, sla.

Vulling optie 3; kip, (kerrie)mayonaise, appel.

Ingrediënten

100 gram (gewassen) spinazie

+/- 60 gram glutenvrij bloem

75 ml amandelmelk

zout

kruiden naar keuze (Jonnie boer heeft diverse kruidenmelanges)

kokosolie

ei

Benodigdheden

(Staaf)Mixer

Pannenkoekenpan/ hapjespan

Mengkom

Grote lepel

Instructies

1. Roerbak de spinazie in klein beetje kokosolie tot geslonken is.

2. Pureer de spinazie in de (staaf)mixer met ei en melk.

3. Doe het spinaziemengsel in een mengkom en voeg meel, kruiden en peper/ zout toe. De mix moet ongeveer zo vloeibaar zijn als magere yoghurt. Voeg desnoods wat extra meel of melk toe als het te dun/ dik is.

4. Verhit de pan met wat olie, giet een paar lepels van het mengsel erin en zorg ervoor dat er een heel dun laagje is.

5. Bak aan 1 kant tot er bubbels ontstaan, dan kun je de wrap omdraaien.

6. Zie tips met vullingopties.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Kippenei

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Foto Sofie Brörmann

Sofie Brörmann

Gek op koken

Hoi! Ik ben Sofie, 34 jaar en woon in Breda (Brabant). Ik kan geen seconde stilzitten en ben liefst hele dag bezig. Ik doe vooral krachttraining, maar vind het ook heerlijk om te hardlopen, WOD te doen, survivallen en surfen. Ik heb 20 jaar gehockeyd en heb aantal jaar heel fanatiek aan obstacleruns gedaan waar ik vele mooie reizen heb mogen maken. Naast sporten heb ik een grote passie voor koken en bakken. Van ‘gezonde’ maaltijden tot 3 laagse taarten. Ik hou ervan om bestaande gerechten en recepten zo om te buigen dat het voor bepaalde levensstijl of dieet geschikt is. Ik ken Toine en Chantal via het sporten en onze grote passie voor sporten en voeding heeft ons opnieuw samengebracht. Ik zal jullie voorzien van recepten passend bij een specifieke eetgroep. Mocht je vragen of opmerkingen zijn, reacties zijn altijd welkom!

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"