Gegrilde salade met ceasardressing en kip
Geschikt bij Koolhydraatarm, Paleo

Gegrilde salade met ceasardressing en kip

Heerlijke zomerse (maaltijd) salade. Een variant op de ceasarsalade, met zelfgemaakte dressing.

Ingrediënten

  • 1- 2 krop(pen) mini Romaine salade (afhankelijk van de grootte).
  • Pijnboompitten
  • 150 gr  kip(dij)filet 
  • peper/ zout/ paprikapoeder/ kerriepoeder/ knoflookpoeder
  • ei 

Dressing (voor meerdere porties)

  • 1 citroen
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl mosterd
  • 6 ansjovisfilets in olijfolie
  • 200ml olijfolie 
  • zout/ peper

Benodigdheden

  • staafmixer met hoge beker
  • grillpan/ grillapparaat of oven met grillstand
  • mes 
  • snijplank 
  • steelpannetje

Instructies

  1. Maak de citroen schoon, rasp de gele schil en pers het sap uit. 
  2. Scheid de eieren, het eigeel gebruik je, het eiwit gebruik je niet. 
  3. Doe de eidooiers, citroenrasp en sap, knoflook, mosterd, ansjovis in een hoge beker en meng met de staafmixer. 
  4. Voeg de olie in een dun straaltje toe en mix tot een gladde dressing. 
  5. Breng op smaak met zout en peper. 
  6. Bewaar in een gesloten pot/ bakje in de koelkast.
  7. Zet een steelpannetje met water op. 
  8. Als het water kookt voeg het ei toe en kook het 6 (voor zachtgekookt) of 8 min (voor hard gekookt).
  9. Haal het ei uit het kokend water en laat koud water erover stromen. 
  10. Als het ei afgekoeld is kun je het pellen. 
  11. Snij de sla over de lengte door de helft, en snij elke helft door vier. 
  12. Grill de sla enkele minuten tot op elke kant grillstrepen staan. 
  13. Snij kipfilet in repen.
  14. Zet een koekenpan op en voeg daar paar theelepels olijfolie aan toe. 
  15. Voeg de kruiden/ poeders toe tot je het gaat ruiken.
  16. Voeg de kip toe en bak enkele minuten tot de stukken gaar zijn (vlees is van binnen helemaal wit). 

Opmaak; doe op een bord de romaine stronkjes, daarover enkele theelepels dressing, daarop de kip, het ei en pijnboompitten.  

 

Romaine sla 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Kippenei
Mosterd

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Foto Sofie Brörmann

Sofie Brörmann

Gek op koken

Hoi! Ik ben Sofie, 34 jaar en woon in Breda (Brabant). Ik kan geen seconde stilzitten en ben liefst hele dag bezig. Ik doe vooral krachttraining, maar vind het ook heerlijk om te hardlopen, WOD te doen, survivallen en surfen. Ik heb 20 jaar gehockeyd en heb aantal jaar heel fanatiek aan obstacleruns gedaan waar ik vele mooie reizen heb mogen maken. Naast sporten heb ik een grote passie voor koken en bakken. Van ‘gezonde’ maaltijden tot 3 laagse taarten. Ik hou ervan om bestaande gerechten en recepten zo om te buigen dat het voor bepaalde levensstijl of dieet geschikt is. Ik ken Toine en Chantal via het sporten en onze grote passie voor sporten en voeding heeft ons opnieuw samengebracht. Ik zal jullie voorzien van recepten passend bij een specifieke eetgroep. Mocht je vragen of opmerkingen zijn, reacties zijn altijd welkom!

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"