Ei muffins

Vegetarisch

Eimuffins

Deze heerlijke eimuffins, zijn lekker als ontbijt maar ook als onderdeel van de lunch en/ of avondeten. Of als een hartige snack tussendoor. Ideaal om alle restjes groenten/ vlees uit de koelkast op te maken. Je kan ze gemakkelijk invriezen en meenemen onderweg of naar een picknick. Ook kinderen zullen ervan smullen.

Je kan eindeloos variëren dus ga lekker los en vergeet niet te genieten!

Ei muffins ingrediënten

Ingrediënten

4x ei

4 plakken bacon of spekreepjes

¼- ½ paprika

¼- ½ ui

Stuk courgette

Scheutje (amandel)melk

Peper/ zout

 Andere gedroogde kruiden (italiaanse kruiden, paprikapoeder, kerriepoeder, chili etc.naar wens)

Benodigdheden

Keukenmixer, handmixer of gewoon een klopper. 
muffin(cupcake) vormpjes of een muffin/ cupcaketray 
Oven 
Snijplank 
Mes 

Instructies

1.       Verwarm over voor op 175 graden.

2.       Vet muffin/ cupcakevormpjes in met (kokos)olie.

3.       Snij alle groenten en eventueel bacon in hele kleine stukjes.

4.       Klop de eieren met scheutje melk heel goed en luchtig.

5.       Voeg peper en zout en andere kruiden naar wens toe (italiaanse kruiden, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder etc.).

6.       Voeg de gesneden groenten toe.

7.       Doe het ei- groentenmengsel in de muffinvormpjes. LET OP; vul niet meer dan ¾ want het stijgt nog.

8.       Bak het 15-20 min in de oven.

9.       Kan goed in de koelkast/ vriezer bewaard worden.

10.   TIP: dit recept kun je met alle groenten maken, handig om restjes uit de vriezer/ koelkast op te maken. Denk aan champignons, spinazie, aubergine etc.

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Kippenei

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Foto Sofie Brörmann

Sofie Brörmann

Gek op koken

Hoi! Ik ben Sofie, 34 jaar en woon in Breda (Brabant). Ik kan geen seconde stilzitten en ben liefst hele dag bezig. Ik doe vooral krachttraining, maar vind het ook heerlijk om te hardlopen, WOD te doen, survivallen en surfen. Ik heb 20 jaar gehockeyd en heb aantal jaar heel fanatiek aan obstacleruns gedaan waar ik vele mooie reizen heb mogen maken. Naast sporten heb ik een grote passie voor koken en bakken. Van ‘gezonde’ maaltijden tot 3 laagse taarten. Ik hou ervan om bestaande gerechten en recepten zo om te buigen dat het voor bepaalde levensstijl of dieet geschikt is. Ik ken Toine en Chantal via het sporten en onze grote passie voor sporten en voeding heeft ons opnieuw samengebracht. Ik zal jullie voorzien van recepten passend bij een specifieke eetgroep. Mocht je vragen of opmerkingen zijn, reacties zijn altijd welkom!

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"