Deze bloemkoolcouscous is zowel warm als koud te serveren. Ideaal voor warme dagen of mee te nemen voor picknick. Maak grotere portie en neem het volgende dag mee als lunch.
Deze bloemkoolcouscous is zowel warm als koud te serveren. Ideaal voor warme dagen of mee te nemen voor picknick. Maak grotere portie en neem het volgende dag mee als lunch.
200 gr. bloemkool of koop bloemkoolrijst
1/4 courgette
1/4 paprika
handje cherrytomaten
handje noten naar keuze
1 bosui
paprikapoeder
knoflookpoeder
kerriepoeder
peper/ zout
olijfolie
handje verse koriander/ munt en/ of platte peterselie
100-150 gram grote garnalen/ gamba's
evt. Harissa (Souq milde Harissa is paleo)
Hapjespan
snijmes
snijplank
rasp/ keukenmachine
1. rasp de bloemkool of doe roosjes in de keukenmachine (of gebruik kant en klare bloemkoolrijst) tot je 'couscous' hebt.
2. Snij de groenten in stukken.
3. Verwarm wat olijfolie in een hapjes pan, voeg de specerijen toe (Kerriepoeder, knoflooppoeder, paprikapoeder), tot het gaat roken.
4. Voeg de courgette en paprika toe en als laatste de bloemkool en bak kort op hoog vuur.
5. Doe alles over in een kom of schaal om het te laten afkoelen.
6. Snij de verse kruiden (of gebruik een schaar).
7. Gebruik de hapjespan en verhit wat olijfolie, voeg de gamba's toe. Mocht je van pittig houden, voeg wat harissa toe.
8. Doe bij de couscous de cherry tomaten, verse kruiden en evt. noten. Kruid zo nodig met wat extra peper en/ of zout.
9. Serveer de couscous met de gamba's. Lekker met wat extra harissa.
Hoi! Ik ben Sofie, 34 jaar en woon in Breda (Brabant). Ik kan geen seconde stilzitten en ben liefst hele dag bezig. Ik doe vooral krachttraining, maar vind het ook heerlijk om te hardlopen, WOD te doen, survivallen en surfen. Ik heb 20 jaar gehockeyd en heb aantal jaar heel fanatiek aan obstacleruns gedaan waar ik vele mooie reizen heb mogen maken. Naast sporten heb ik een grote passie voor koken en bakken. Van ‘gezonde’ maaltijden tot 3 laagse taarten. Ik hou ervan om bestaande gerechten en recepten zo om te buigen dat het voor bepaalde levensstijl of dieet geschikt is. Ik ken Toine en Chantal via het sporten en onze grote passie voor sporten en voeding heeft ons opnieuw samengebracht. Ik zal jullie voorzien van recepten passend bij een specifieke eetgroep. Mocht je vragen of opmerkingen zijn, reacties zijn altijd welkom!
Op dit moment werken we volledig online.
Vanaf kwartaal 4 in 2022 verwachten we weer een fysieke locatie te openen.
Klik hier om contact op te nemen
BASIS - Praktijk voor Vitaliteit hecht veel waarde aan het waarborgen van jouw privacy. Daarom vragen wij eerst toestemming voordat we jou volgen op onze website.
Privacybeleid | Sluiten