Bloemkool couscous met veel groenten en gamba's
Geschikt bij Koolhydraatarm, Paleo

Bloemkool couscous met veel groenten en gamba's

Deze bloemkoolcouscous is zowel warm als koud te serveren. Ideaal voor warme dagen of mee te nemen voor picknick. Maak grotere portie en neem het volgende dag mee als lunch. 

Ingrediënten

200 gr. bloemkool of koop bloemkoolrijst 
1/4 courgette
1/4 paprika
handje cherrytomaten 
handje noten naar keuze
1 bosui 
paprikapoeder
knoflookpoeder
kerriepoeder
peper/ zout 
olijfolie 
handje verse koriander/ munt en/ of platte peterselie 
100-150 gram grote garnalen/ gamba's 
evt. Harissa (Souq milde Harissa is paleo)

Benodigdheden

Hapjespan 

snijmes

snijplank

rasp/ keukenmachine 

Instructies

1. rasp de bloemkool of doe roosjes in de keukenmachine (of gebruik kant en klare bloemkoolrijst) tot je 'couscous' hebt. 

2. Snij de groenten in stukken. 

3. Verwarm wat olijfolie in een hapjes pan, voeg de specerijen toe (Kerriepoeder, knoflooppoeder, paprikapoeder), tot het gaat roken. 

4. Voeg de courgette en paprika toe en als laatste de bloemkool en bak kort op hoog vuur.

5. Doe alles over in een kom of schaal om het te laten afkoelen. 

6. Snij de verse kruiden (of gebruik een schaar). 

7. Gebruik de hapjespan en verhit wat olijfolie, voeg de gamba's toe. Mocht je van pittig houden, voeg wat harissa toe. 

8. Doe bij de couscous de cherry tomaten, verse kruiden en evt. noten. Kruid zo nodig met wat extra peper en/ of zout. 

9. Serveer de couscous met de gamba's. Lekker met wat extra harissa. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Noten
Schaaldieren

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Foto Sofie Brörmann

Sofie Brörmann

Gek op koken

Hoi! Ik ben Sofie, 34 jaar en woon in Breda (Brabant). Ik kan geen seconde stilzitten en ben liefst hele dag bezig. Ik doe vooral krachttraining, maar vind het ook heerlijk om te hardlopen, WOD te doen, survivallen en surfen. Ik heb 20 jaar gehockeyd en heb aantal jaar heel fanatiek aan obstacleruns gedaan waar ik vele mooie reizen heb mogen maken. Naast sporten heb ik een grote passie voor koken en bakken. Van ‘gezonde’ maaltijden tot 3 laagse taarten. Ik hou ervan om bestaande gerechten en recepten zo om te buigen dat het voor bepaalde levensstijl of dieet geschikt is. Ik ken Toine en Chantal via het sporten en onze grote passie voor sporten en voeding heeft ons opnieuw samengebracht. Ik zal jullie voorzien van recepten passend bij een specifieke eetgroep. Mocht je vragen of opmerkingen zijn, reacties zijn altijd welkom!

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"