Amandel-kokoscrackers met rijkelijk beleg

Vegetarisch

Amandel-kokoscrackers met rijkelijk beleg

Een knapperige cracker is perfect met heerlijke romige toppings zoals kokoscrème, pompoenpuree en courgette met wat lente-ui voor extra smaak. Het is een koolhydraat-arme cracker, want de cracker bestaat voornamelijk uit vetten en eiwitten van het ei, de zaden, pitten en het meel. Een handige tip is om de crackers in een grotere hoeveelheid te maken, dat scheelt bereidingstijd op het moment dat je ze wilt eten:)

Ingrediënten

Voor de crackers:
2 el amandelmeel (16 gram)
2 el kokosmeel (20 gram)
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
1 el sesamzaad
1 ei
(keltisch zee)zout naar smaak
Toppings:
55 gram pompoen
85 gram courgette
1 steel lente-ui (groene deel)
1 el rozemarijn
1 el kokosyoghurt

Benodigdheden

Oven
Kom
Deegroller
Bakpapier
Mes
Groentemes
Kookpan
Koekenpan
Spatel
Vergiet
Aardappelstamper

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Doe alle ingrediënten voor de crackers in een kom en kneed goed zodat er een geheel ontstaat.
3. Rol dit geheel uit met een deegroller tot een platte lap tussen twee lagen bakpapier.
4. Snijd met een mes de gewenste vorm van de crackers.
5. Bak de crackers ca. 18 minuten in de oven.
6. Bij gebruik van een hele pompoen snijd dan de pompoen in kleine stukjes. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en gaar de pompoen in ca. 12 minuten.
7. Was de courgette en de lente-ui. Snijd de courgette in plakjes en de lente-ui in stukjes. Gaar de courgette en de lente-ui in een koekenpan met een laagje water in ca. 6 minuten op middelhoog vuur. Doe hier ook de rozemarijn bij. 
8. Haal de crackers uit de oven. Laat even wat afkoelen.
9. Giet de pompoen af en maak er puree van met een aardappelstamper. Voeg hier nog wat rozemarijn aan toe en wat (Keltisch zee)zout voor extra smaak. Top af met de kokosyoghurt en doe de groenten erop.  

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Kippenei
Sesam

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Amandel-kokoscrackers met rijkelijk beleg

Nina van Jaarsveld

Student diëtetiek

Hi, mijn naam is Nina. Ik studeer Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn minor Nutrition & Dietetics loop ik een halfjaar stage bij BASIS. Met veel plezier! Mijn interesse ligt namelijk heel erg bij de darmen, hormonen en diabetes type 2.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan pilates, koken, lezen, fietsen en ik breng graag tijd door met familie/vrienden.

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"

Privacy Instellingen

BASIS - Praktijk voor Vitaliteit hecht veel waarde aan het waarborgen van jouw privacy. Daarom vragen wij eerst toestemming voordat we jou volgen op onze website.

Privacybeleid | Sluiten
Individuele Privacy Opties