Amandel-kokoscake met limoen en wortelpuree

Vegetarisch

Amandel-kokoscake met limoen en wortelpuree

Heb je zin om iets te bakken? Deze amandel-kokoscake met limoen is een aanrader! De kokosyoghurt als topping maakt de cake helemaal af door de zachte frisse smaak en lichte textuur. Je kan de wortelpuree combineren met de cake of los eten.

Ingrediënten

2 ½ el walnoot of lijnzaadolie
2 el amandelmeel (16 gram)
1 el kokosmeel (10 gram)
1 handje walnoten in kleine stukken
½  tl baking soda
1 ei
Sap van 1/3 limoen, rasp van 1 limoen
½ tl vanille
1 el kokosyoghurt/crème
250 gram wortel
Rozemarijn

Benodigdheden

Oven
Cakevorm (diameter ca. 12 cm)
Bakpapier
Bakkwast
Rasp
Mengkom 2x
Eetlepel
Theelepel
Garde
Spatel
Kookpan
Staafmixer

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Maak een rondje ter grootte van de vorm van de cakevorm van het bakpapier. Druk het bakpapier in de cakevorm. Smeer de cakevorm in met ½ el walnoot of lijnzaadolie.
3. Rasp de limoen.
4. Doe de amandelmeel, kokosmeel, walnoten (houd nog een beetje over voor de topping) en de baking soda in een kom. Roer door elkaar. Doe in de andere kom de natte ingrediënten: het ei, sap van de limoen, de helft van het limoenschaafsel en de vanille. Klop tot een egaal mengsel.  
5. Doe het droge beslag samen met het natte deel in een kom en gebruik een garde om tot een egaal beslag te mengen.
6. Vul de cakevorm met het beslag voor ongeveer 2/3.
7. Doe de cake voor +/- 35 minuten in de oven
8. Zet ondertussen een pan met water en wortelen aan de kook. Kook voor ca. 14 minuten.
9. Pureer de wortel met een staafmixer. Meng daarna de 2 el walnoot of lijnzaadolie er doorheen en besprenkel met de rozemarijn.
10. Haal de cake uit de oven en laat een beetje afkoelen. Haal de cake dan uit de springvorm en top af met de kokosyoghurt, het overgebleven limoenschaafsel en de walnoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen
Kippenei
Noten

Deel en laat een review achter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Amandel-kokoscake met limoen en wortelpuree

Nina van Jaarsveld

Student diëtetiek

Hi, mijn naam is Nina. Ik studeer Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn minor Nutrition & Dietetics loop ik een halfjaar stage bij BASIS. Met veel plezier! Mijn interesse ligt namelijk heel erg bij de darmen, hormonen en diabetes type 2.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan pilates, koken, lezen, fietsen en ik breng graag tijd door met familie/vrienden.

Nieuwste Recepten
Ontdek meer
Aan de slag
BASIS Healthy Gut Online programma
Doe mee met ons online programma
"Healthy Gut Online"

Privacy Instellingen

BASIS - Praktijk voor Vitaliteit hecht veel waarde aan het waarborgen van jouw privacy. Daarom vragen wij eerst toestemming voordat we jou volgen op onze website.

Privacybeleid | Sluiten
Individuele Privacy Opties