Nina van Jaarsveld

Diëtiste

Hey, mijn naam is Nina en ik werk als diëtiste bij BASIS lifestyle.

Mijn passie voor het helpen van mensen met hun gezondheid begon al op de middelbare school.
Ik maakte de keuze voor de opleiding tot verpleegkundige en kwam er aan het einde van deze studie achter dat ik meer interesse kreeg in het helpen van mensen op een natuurlijke manier.
Naast voeding raakte ik ook meer geïnteresseerd in beweging, buiten zijn en stressmanagement.
In de loop van de tijd, zeker toen ik bij BASIS Lifestyle aan de slag ging, groeide ook mijn interesse in het optimaliseren van slaap en ademhaling.

Tijdens de opleiding Voeding en Diëtetiek kwam ik er steeds meer achter wat voeding en leefstijl in de behandeling van ziekten maar ook bij minder onbekende klachten ter preventie van ziekten kunnen betekenen.
Tijdens mijn stages en werk kwam ik met name in aanraking met darm-, huid en hormonale klachten.
Ik geloof dan ook in een holistische aanpak om te ondersteunen in het oplossen van diverse klachten die te maken hebben met deze organen en boodschapperstoffen.
De connectie tussen de darmen, huid en hormonen vind ik fascinerend en deze zijn daarnaast super belangrijk voor een goed functionerend lichaam.

Zelf vind ik het leuk om naast koken ook te bewegen in de vorm van pilates, yoga, wandelen, fietsen en dansen.
Daarnaast vind ik ook voldoende ontspanning heel belangrijk en merk ik ook in de praktijk dat dit mensen heel erg goed doet.

Wat ik belangrijk vind is dat mijn voedings- en leefstijladvies aansluit op jouw behoeften en mogelijkheden.
Ik streef er dan ook naar hier zoveel mogelijk op aan te sluiten door hierover met je in gesprek te gaan.
Het mooie van het onderzoeken van het darmmicrobioom of de balans in de hormonen is dat dit de kennis over jouw gezondheid, de oorzaken van jouw klachten en de behandeling nog persoonlijker maakt.
Daarnaast blijf ik mijzelf graag ontwikkelen als diëtist door op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten vanuit de wetenschap door middel van het volgen van cursussen en webinars. 

Bij mij kan je met name terecht met darm- huid en hormonale klachten. Ik ondersteun jou heel graag naar het ontwikkelen van een leefstijl waarbij je zonder klachten kan genieten van het leven!

Je kan mij hier volgen

Agnes Esten
Agnes Esten
Geplaatst via Google Reviews
Read More
Ik heb hele fijne gesprekken gehad met Nina.
Zij heeft mij handvaten gegeven waardoor ik betere keuzes qua eten kan maken die beter zijn voor mijn huid (Rosacea).
Marieke Visser
Marieke Visser
Geplaatst via Google Reviews
Read More
Fijn geholpen door Nina met een goed resultaat.
Prettig contact, erg behulpzaam en meedenkend.
Daarnaast goed toepasbare adviezen gekregen.
Yvon Koenders
Yvon Koenders
Geplaatst via Google Reviews
Read More
Ik ben in mijn zoektocht naar hulp bij mijn huidaandoening rosacea, nog nergens zo goed geholpen.
Nina van Jaarsveld is super kundig en luistert écht naar je verhaal.
Mochten er nog open eindjes zijn dan gaat ze dit uitzoeken en komt bij je terug met antwoord of advies.
Je krijgt bij BASIS advies op maat, na passend onderzoek. Ze laten je absoluut niet zwemmen na uitslag van de onderzoeken. Dan begint het pas!
Ik heb hier heel veel aan gehad en er een andere levensstijl op na gehouden. Zoveel kennis opgedaan ook.
Dank je wel Nina!
J. Pot
J. Pot
Geplaatst via Google Reviews
Read More
De gesprekken/adviezen van Nina v Jaarsveld zijn inzichtgevend waardoor je weet waarom je bepaalde voedingsmiddelen wel of niet kan eten, welke voedingssupplementen je nodig hebt.
Wat bij mij resulteert in het feit dat ik beter slaap (doorslaap) geen of nog een enkele opvlieger meer heb, mij fitter en beter voel en ook mijn gewrichtspijn is weg.
Ik had dit allemaal niet verwacht dat je dit met voedingsadviezen kan bereiken. Ik had al veel diëten en supplementen geprobeerd maar dit resulteerde er niet in dat ik geen klachten meer had en nu ben ik zo goed als klachtenvrij. Dus dank daarvoor.
Linsey Moelker
Linsey Moelker
Geplaatst via Google Reviews
Read More
Heel fijn en goed geholpen door Nina!
In september 2022 ben ik met mijn darmklachten bij BASIS terecht gekomen in de hoop dat ik van mijn klachten zou afkomen. Nu 4 maanden verder ben ik van mijn klachten af door het aanpassen van mijn voeding en het toevoegen van het gebruik van supplementen.
Nina heeft mij veel tips gegeven en was altijd bereid verdere vragen te beantwoorden via de mail.
Heel erg bedankt bij het helpen van mijn hulpvraag! Dit is echt de juiste keuze geweest.
Loïs Pattiselanno
Loïs Pattiselanno
Geplaatst via Google Reviews
Read More
Ben nu al meer dan een half jaar in behandeling bij Nina en ik ben enorm tevreden.
Ik zocht al langere tijd een praktijk die al mijn klachten (opgeblazen gevoel, vermoeidheid, hormonale disbalans en eczeem/acne) holistisch zou aanpakken en gelukkig ben ik via via bij BASIS terecht gekomen.
Ik voelde me niet serieus genomen door huisartsen maar bij BASIS word er echt naar je geluisterd.
Ik ben ontzettend blij dat ik de onderliggende oorzaken kon aanpakken in plaats van alleen maar symptoom bestrijding. Heb weer grip op mijn lichaam en leven door de goede handvatten en deskundige inzichten.
Niet alleen het dieet maar ook mijn leefstijl zal nooit meer hetzelfde zijn dankzij de zorgvuldige zorg op maat.
Super bedankt Nina!
Peter van der Horst
Peter van der Horst
Geplaatst via Google Reviews
Read More
Weer vriend worden van mijn maag en darmen…. die wens dreef me in de armen van BASIS.
Een club waarvan ik vermoedde dat ze niet een snelle kant en klare oplossing zouden hebben voor mijn jarenlange getob maar die mij maximaal zouden kunnen helpen met mijn spijsverteringsproblemen. Niet door het voorschrijven van louter maagzuurremmers maar door een allesomvattende aanpak.
De aanpak, diagnose en behandeling was gedroomd: een nulmeting door middel van een laboratoriumonderzoek van mijn ontlasting bracht aan het licht dat mijn maag- en darmflora niet optimaal in evenwicht was. Door middel van een uitgekiend voedingsadvies en ondersteuning met gerichte supplementen zette diëtiste Nina van Jaarsveld me op het goede spoor. Na enkele maanden ben ik nu klachtenvrij, veel fitter en geniet ik dagelijks van een gezonde lifestyle met heerlijke voeding.
De consulten en online hulp van Nina gun ik iedereen die worstelt met zijn of haar maag en darmen. Geen ‘fishing expedition’ maar een resultaatgerichte aanpak van onevenwichtige flora in je spijsverteringskanaal. Het laboratoriumonderzoek heeft ze hulpvaardig begeleid. Ieder antwoord, ieder advies is wetenschappelijk onderbouwd en praktisch uitgelegd. Steeds gevolgd door een bevestiging per mail. Ze rustte niet tot de behandeling het gewenste resultaat had.
Wat mij betreft is BASIS een A-merk en heeft Nina een X-factor!
Aurora Sekhmet
Aurora Sekhmet
Geplaatst via Google Reviews
Read More
Ik kwam hier omdat ik al mijn leven lang dagelijks buikpijn heb. Er was prikkelbare darm geconstateerd maar daar moest ik maar gewoon mee leren leven.
Dus de pijn bleef. Uiteindelijk heb ik een uitgebreide darm- en bioom test gedaan. Nina van Jaarsveld heeft deze aan me uitgelegd en omgezet naar een dieet.
Het is een streng dieet aangezien ik een extreem lekkende darm blijk te hebben. Maar het blijkt makkelijk vol te houden omdat ik nu eindelijk eens voor het eerst in mijn leven precies weet wat ik wel en niet moet eten. Het is geen doorsnee dieet maar gepersonaliseerd.
Na 4 maanden ben ik al mijn buikpijn kwijt! Ik ben ook niet meer misselijk na het eten. Ook mijn benauwdheid en piepende ademhaling bij liggen zijn over. Ik heb ook meer energie, dat is fijn.
Grote aanrader dus. 👍🏼
Robert W
Robert W
Geplaatst via Google Reviews
Read More
Dank voor de fijne begeleiding en vele tips Nina!
Je kan goed overweg met eigenwijze figuren zoals ik 😉 .
Ondanks dat ik niet alle adviezen altijd even goed heb opgevolgd zijn de klachten nu toch echt merkbaar verminderd. 👍
MoniquePer Email
Read More
Na het deskundige advies van Nina om met een voor mij streng dieet te starten met andere eet- en drinkgewoonten, had ik het de eerste weken zwaar. Nu is het mijn levensstijl geworden, is mijn energie terug en voel ik me zooo veel beter en fitter. Nina heeft een goed inzicht en geeft een fijn support tijdens het traject.
KarlijnPer Email
Read More
Beste Nina,
Superbedankt voor jouw begeleiding bij het selecteren van het juiste ontlastingsonderzoek bij Medivere op basis van de vragenlijst die ik heb ingevuld op jullie website!
Dankzij jouw adviezen over het aanpassen van mijn voeding en het nemen van supplementen op basis van de uitslag van het onderzoek, heb ik binnen een maand meer energie gekregen en kon ik mentaal veel meer.
Ik ben superblij, dat nu ik een jaar verder ben, ik opnieuw hetzelfde ontlastingsonderzoek bij Medivere heb laten doen en de twee parasieten, blastocystis hominis en dientamoeba fragilis, die ik vorig jaar bleek te hebben, weg zijn en dat mijn ontlasting veel beter is geworden.
Het was niet makkelijk om alle adviezen op te volgen, maar stap voor stap is het toch gelukt. Bedankt voor jouw geduld en jouw waardevolle kennis! Karlijn

Artikelen die ik heb geschreven