Laura van der Graaf
Diëtiste en Waterpoloster
Hoi! Mijn naam is Laura van der Graaf.
Diëtist en een echte Voedings freak.
Als speelster van het Nederlands waterpoloteam kwam ik op jonge leeftijd al in aanraking met voeding en gezondheid.
Ik was keihard aan het trainen, moest goed mijn rust pakken en stelde mijn
maaltijden met zorg samen.
Hierdoor heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen en ben ik geïnteresseerd geraakt in de relatie tussen voeding, ziekten en gezondheid.
Mijn keuze voor de opleiding Voeding en Diëtetiek kwam dan ook niet uit de lucht vallen.
Als diëtist vind ik het belangrijk om vanuit een breed perspectief naar gezondheid te kijken, waarbij er veel aandacht is voor de totale leefstijl. Ik ben ervan overtuigd dat je hierdoor mooie resultaten kunt bereiken!
Ook vind ik het van belang dat een voedingspatroon goed bij je past en praktisch uitvoerbaar is. Een verandering hierin aanbrengen is immers al moeilijk genoeg!
Ik help je graag door voedingsadvies op maat te geven en wanneer je problemen ondervindt, zoek ik graag samen met jou naar oplossingen.
Je kunt bij mij terecht met al je vragen over voeding en leefstijl! Verder heb ik mij gespecialiseerd in de darmen, het microbioom en sportvoeding.
Met een frisse blik en de nieuwste wetenschappelijke inzichten ga ik graag samen met jou aan de slag!
Bij BASIS Lifestyle had ik de optie om een microbioom onderzoek te doen. Ik besloot dat te proberen. Ik was ten einde raad en wist niet meer waar ik anders nog terecht kon.
Ik kwam bij BASIS Lifestyle in contact met Laura. Jeetje, wat heeft ze mij veel inzichten gegeven! Samen met het microbioom onderzoek was het voor haar duidelijk wat ik nodig had en kreeg ik op maat gemaakte tips en adviezen.
Deze tips hebben mij ontzettend goed geholpen. Hiervoor durfde ik niet meer mijn huis uit, omdat ik bang was om een PDS aanval te krijgen. Ik werd een soort kluizenaar en ging alleen naar buiten als het dichtbij huis was en ik snel weer terug kon. Dankzij de adviezen van Laura weet ik waar ik rekening mee moet houden en durf ik weer naar buiten. Ook weet ik wanneer ik wel een PDS aanval kan verwachten. Dit geeft mij veel grip op mijn leven en ik durf weer dingen te ondernemen.
Ik ben Laura ontzettend dankbaar voor haar hulp en ik raad haar aan iedereen aan die ook PDS klachten ervaart!
Gestart met een onderzoek van de darmflora zijn we gestart middels een aantal online consulten met het bespreken van de resultaten. Met de resultaten en de voedingsadviezen van Laura, aangevuld met enige supplementen ben ik mijn eetgewoontes en recepten gaan aanpassen.
Nu na ongeveer vier maanden heb ik mijn voedingspatroon aangepast en slaap weer lekker. En heb ook energie. Ik heb met de adviezen gemerkt dat ik nu ook weet wat ik kan doen om me goed te blijven voelen en blijf dat ook toepassen.
Ik vond het fijn dat er vanuit een onderzoek en duidelijke adviezen kon worden gewerkt aan mijn spijsvertering. De pizza en patat kan ik prima zonder al zal ik die wel weer eens proberen, belangrijkste is dat ik weet en voel wat goed voor me is. Laura bedankt voor je ondersteuning.
Door haar begeleiding heb ik veel meer inzicht gekregen in waar mijn klachten vandaan komen en hoe ik dit kan voorkomen. Een verademing na jarenlang van artsen alleen het label PDS te krijgen.
Ik moet op mijn voeding blijven letten, dat is soms lastig en niet altijd leuk. Maar als ik dat trouw doe ben ik klachtenvrij, dus zeer de moeite waard!!
Binnen een paar maanden had ik nauwelijks nog klachten en voelde ik mij veel fitter! Ook de webinars geven enorm veel informatie als je nog zoekende bent naar wat het beste werkt voor jou. Kortom, een aanrader, dit had ik echt jaren eerder moeten doen!
Dankzij een uitgebreid microbioomonderzoek kon Laura van BASIS een (voedings-)plan voor mij ontwikkelen om mijn klachten te laten verminderen. Ik was sceptisch in het begin, maar merkte binnen een week al dat mijn klachten afnamen en ik me beter voelde!
Nu een half jaar later kan ik me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst last had van eczeem! Super bedankt voor jullie hulp! Ik had niet verwacht dat dit zo goed en snel zou helpen!
Dat er een grondig darmonderzoek werd gedaan, door een labaratorium maakte zichtbaar, hoe mijn microbioom eruitziet en op basis van die info werd duidelijk welke voeding ik wel of niet nodig heb. Dit vond ik heel helder en logisch. Geen vaag "schijf van vijf advies". Het voedingsadvies van Laura was specifiek op mijn eigen lijf afgestemd. Met deze info ben ik dan samen met Laura aan de slag gegaan. Ik vond het fijn, dat Laura rustig, scherp, duidelijk en bekwaam me "aan de hand" nam om mij te helpen mijn klachten te verminderen. Met elke vraag kon ik bij haar terecht en ook mijn onzekerheden en twijfels of tegenslageb mocht ik uiten en waren bespreekbaar. Uiteindelijk ben ik sinds jaren weer kilo's aangekomen (in mijn geval heel goed!) en verdraag ik weer heel veel meer voeding, waar ik eerder intolerant op reageerde. Ook heb ik met plezier nieuwe recepten kunnen uitproberen en meer inzicht in voedingsmiddelen en het verband met mijn lichaam gekregen. Ik ben dan ook erg dankbaar, dat ik Laura ben tegen gekomen en zij mij verder kon helpen.
Artikelen die ik heb geschreven
Starten met een koolhydraatarm dieet
✅ Waar moet ik op letten bij het koolhydraatarm dieet? ✅ Welke producten zijn geschikt? ✅ Hoe kan ik het beste mijn maaltijd samenstellen?
Hoe je beter met stress kan omgaan door een gezond microbioom
Je hartslag stijgt, je gaat sneller ademhalen en je spieren spannen zich aan. Je lichaam schakelt om in een staat van paraatheid. Je ervaart symptomen van
De invloed van het microbioom op je nachtrust
Niet goed in slaap kunnen vallen, vaak eruit om te plassen, of ‘s ochtends niet uitgerust wakker worden.Veel mensen hebben hier last van. Wanneer je
Alles over voedingsvezels! + 8 gezonde tips om meer vezels te eten
Je hebt het vast wel eens gehoord: Je moet veel vezels eten. En op verschillende verpakkingen wordt er nadrukkelijk reclame voor gemaakt. Maar waarom eigenlijk?
De onderschatte invloed van lichaamsbeweging en sport op je microbioom
Is lichaamsbeweging of sport goed voor je microbioom? Onderzoek laat zien van wel. Al kan extreem veel sporten ook nadelige gevolgen hebben.
Je microbioom verbeteren: 7 tips voor een gezonde darmflora
Door je microbioom te verbeteren versterk je je immuunsysteem, krijg je meer energie en ben je minder vaak verkouden. 7 tips om je microbioom te verbeteren
Wat is het microbioom?
Het microbioom staat volop in de belangstelling, en terecht! In de laatste jaren komen we steeds meer te weten over het microbioom en wat voor invloed het allemaal kan hebben op ons. Maar wat is het microbioom nou eigenlijk?