BASIS Informatieve Artikelen

vitamine B8

Vitamine B8, ook wel biotine genoemd draagt aan een goede huid, haar en nagels en een normale werking van het zenuwstelsel. Net als de andere B-vitamines helpt vitamine B8 mee in de energiestofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten.

Lees het hele artikel »

Vitamine B5

Vitamine B5, ook wel panthotheenzuur genoemd is een vitamine met een belangrijke rol in de energievoorziening van onze cellen. Het is een onderdeel van de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten, maar ook hormonen, neurotransmitters en verschillende enzymen en vitamine B5 draagt bij aan een goed functionerend zenuwstelsel.

Lees het hele artikel »

vitamine B3

Vitamine B3, ook wel niacine genoemd is een vitamine met een belangrijke rol in de energievoorziening van onze cellen. Het is een onderdeel van de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten, maar ook hormonen, neurotransmitters en verschillende enzymen.

Lees het hele artikel »

Vitamine B2

Vitamine B2, ook wel riboflavine genoemd is een belangrijke vitamine die helpt in de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten. Ook heeft vitamine B2 een antioxidanten werking en ondersteunt een gezonde huid, haar en nagels.

Lees het hele artikel »

Vitamine B1

Vitamine B1 is een belangrijke vitamine wat helpt in de energievoorziening door koolhydraten om te zetten in bruikbare energie. Ook zorgt vitamine B1 voor een goede werking van het hart, zenuwstelsel en de hersenen.

Lees het hele artikel »

Vitamine B6

Vitamine B6 is een belangrijke vitamine voor de weerstand en spijsvertering. Het zorgt ook voor een goede energievoorziening en een goede werking van het zenuwstelsel. Verder helpt vitamine B6 mee met de vorming van rode bloedcellen en verschillende neurotransmitters.

Lees het hele artikel »

Vitamine K

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine. Het is belangrijk voor een goede bloedstolling.
Verder is vitamine K belangrijk voor gezonde botten, het zorgt er namelijk voor dat calcium getransporteerd kan worden vanuit het bloed de botten in.

Lees het hele artikel »

Vitamine D

Vitamine D is een belangrijke vitamine die we vooral uit zonlicht zelf kunnen aanmaken. Het zorgt voor talloze gezondheidsbevoorderende effecten in ons lichaam.

Lees het hele artikel »