Fysiotherapeut Toine

Gespecialiseerd in jouw pijnklachten en (Sport) Revalidatie

Fysiotherapie BASIS kijkt net even wat verder. Mijn naam is Toine en ik ben fysiotherapeut. Ik wil echt de oorzaak weten. Dus niet met hele spannende of dure snufjes de symptomen bestrijden. Steeds vaker merk ik dat ik betere resultaten boek door juist terug te gaan naar de BASIS.

Door middel van spiertesten en bewegingsonderzoek wil ik de zwakste schakel in de pijnlijke beweging vinden en deze door behandeling verbeteren, vaak met direct resultaat. Dit creëert de juiste voorwaarden om het pijnvrij bewegen te optimaliseren door actieve training.

In de sport kan overbelasting een oorzaak zijn van klachten, denk aan teveel trainen met te weinig herstel, maar in een inactieve levensstijl is het vaak onderbelasting. In beide gevallen is een op maat gemaakt actief revalidatieplan nodig. Zodat de betrokken weefsels weer voldoende belastbaar worden om er pijnvrij mee te kunnen bewegen.

Dit is de reden om voor Fysiotherapie BASIS te kiezen

Mijn missie is om jou doelgericht van je klachten af te helpen. Ik heb mezelf de strenge eisen gesteld om elke behandeling een verschil te kunnen maken. Is dat er niet, dan moet ik een andere weg inslaan. Anderzijds verwacht ik van jou dat je mijn adviezen opvolgt. Jij hebt immers klachten waar je mijn hulp voor nodig hebt, anders had je geen afspraak gemaakt.
(In het echt ben ik heel lief hoor, wil je meer weten over Toine? klik dan hier)

Is er geen duidelijke oorzaak voor je pijnklachten die je ervaart of loop je er al te lang mee rond en helpt niets anders, dan kan het zijn dat ik verder door vraag naar andere factoren die in eerste instantie niets met de klacht te maken lijken te hebben.
Ik kijk er niet meer van op wanneer we op de ademhaling gaan letten de schouderpijn wat afneemt bijvoorbeeld. Of wanneer we op je voeding gaan letten en vaker op tijd naar bed gaan dan lijken die vage klachten waar je al lang mee rondloopt soms opeens naar de achtergrond te verdwijnen.

  • Intake €75

    De intake duurt 45 minuten.

  • Vervolg Consult €38

    Prijs per half uur.

Neem de eerste afspraak een legitimatie bewijs mee.
Verder is het fijn om makkelijk zittende kleding te dragen, bij voorkeur sportkleding, en neem eventueel een notitieblokje en flesje water mee.

Fysiotherapeut Houten Toine Bos 1
Fysiotherapeut Houten Toine Bos 2

Wil je eerst vrijblijvend kennismaken met Fysiotherapie BASIS?

Dat kan! We bieden ook een vrijblijvend GRATIS inloopspreekuur aan.
Doormiddel van een kort maar doelgericht onderzoek en een aantal vragen kom je er snel achter of wij iets kunnen betekenen voor jouw klacht.
Wil jij weten wat de oorzaak is van jouw klacht of weet je nog niet zeker of je aan het juiste adres bent bij BASIS?
Maak via de volgende link direct zelf een afspraak voor het inloopspreekuur wanneer het jouw uitkomt.

Wij behandelen vanuit de BASIS

Pas wanneer we het lichaam als geheel gaan zien is het mogelijk om de BASIS te vinden van jouw pijnklachten.
Mijn achtergrond als Orthomoleculair Therapeut i.o. sluit hierbij aan en je mag dus een bredere aanpak van mij verwachten dan de standaard fysiotherapie.

Met de start van B.A.S.I.S. zijn we gestopt in hokjes te denken. Wij begrijpen dat alles in het lichaam invloed heeft op elkaar. Daarom zijn wij vanuit de specialisaties Fysiotherapie en Diëtiek nauw gaan samenwerken in het behandelen van klachten. Wij vertrouwen op het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam. (Wil je meer weten over Diëtiste Chantal, volg dan deze link)

“Daar moet u maar mee leren leven” komt niet voor in ons woordenboek. Er is vaak meer mogelijk is dan ons wordt verteld. Maar daarvoor moet wel alles in de B.A.S.I.S. zo optimaal mogelijk werken:

Beweging,
Ademhaling,
Stress-mindset,
Immuunsysteem en
Slaap
Door deze factoren positief te beïnvloeden kunnen we jouw vitaliteit verbeteren.

Door onze gezamenlijke kennis herkennen we snel wanneer we hulp moeten vragen aan de ander.
Of soms is het beter om jouw klachten van beide kanten aan te pakken, dus vanuit voeding en beweging, dat is de kracht van B.A.S.I.S.

En dat gaat makkelijk want alles zit onder een dak.

Maak hier een afspraak met Toine

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vergoeding

B.A.S.I.S. –  Praktijk voor Vitaliteit is een contractvrije praktijk.
Wij hebben zelf bewust gekozen om geen contracten af te sluiten met de verzekeraars, waardoor we meer vrijheid ervaren om ons beroep uit te oefenen en zodat we zelf kunnen kiezen wat het beste past bij onze klanten.

Anders dan de verzekeraars soms doen vermoeden, doen wij niet onder in kwaliteit.

Chantal staat net als elke andere Diëtiste ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP-nummer 19103561389).
Ook Toine staat net als veel andere Fysiotherapeuten ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie en het BIG-register (19919370504).
Daarmee voldoen wij beiden aan de kwaliteitseisen van de beroepsgroep.

Het enige wat voor jou als klant anders is, is dat je van ons na het consult direct een factuur mee krijgt.
De factuur voorzien we van alle benodigde gegevens en ontvang je via de email zodat je deze zelf makkelijk kan doorsturen naar jouw eigen
zorgverzekeraar.

Elke verzekeraar hanteert een eigen tarief wat je eventueel vergoed zou kunnen krijgen, dit hangt af van de soort verzekering en welk pakket je hebt.
Wij kunnen geen individuele informatie geven over de hoogte van de vergoeding, daarvoor dien je jezelf vooraf op de hoogte te stellen bij je eigen verzekeraar. Vermeld daarbij dat je een afspraak wilt maken met een contractvrije diëtiste, of fysiotherapeut.

Fysiotherapeut Houten Toine Bos IAS

(sport) Revalidatie

In de sport kan overbelasting een oorzaak zijn van klachten, denk aan teveel trainen met te weinig herstel, maar in een inactieve levensstijl is het vaak onderbelasting. In beide gevallen is een op maat gemaakt actief revalidatieplan nodig om de betrokken weefsels weer voldoende belastbaar te krijgen voor de gevraagde functie.

Fysiotherapeut Houten Toine Bos Mylogenics

Mylogenics

Door middel van spiertesten en bewegingsonderzoek wil ik de zwakste schakel in de pijnlijke beweging vinden en deze door behandeling verbeteren, vaak met direct resultaat. Dit creëert de juiste voorwaarden om het pijnvrij bewegen te optimaliseren door actieve training.