Zuurstofwinst

Patrick Mckeown en Marion Meesters

Paperback |

Nederlands |

ISBN: 9789491729676 |

Druk: 2 |

Verschijningsdatum: oktober 2016 |

Aantal Pagina's: 207

zuurstof winst van marion meesters en patrick mckeown

Meer, meer, meer. Meer is beter, toch? En zuurstof is heel belangrijk, dus meer zuurstof zal ook wel beter zijn.

Zuurstof is inderdaad belangrijk, maar volgens het boek Zuurstofwinst is het principe “minder is meer” van toepassing om ademen.

Het boek zuurstofwinst de Nederlandse vertaling van The Oxygen Advantage welke is geschreven door Patrick Mckeown. 

Mckeown heeft zich de Buteyko methode eigen gemaakt en hiermee wereldwijd duizenden mensen geholpen. Speciaal voor sporters heeft hij het Ogygen Advantage programma gemaakt. Daar is ook een gelijknamig boek van, maar deze is in het Engels.

Marion Meesters heeft dit boek in het Nederlands vertaald en de recensie die je nu leest gaat dus over het Nederlandse “Zuurstofwinst.”

Zuurstof winst lijkt geen 1-op-1 vertaling te zijn van het origineel The Oxygen Advantage. In het boek wordt besproken dat dit een “bewerking van het werk van Patrick Mckeown” is. Marion schrijft zelf, “als je geïnteresseerd bent in de wetenschappelijke onderbouwing (…) dan kun je het beste het oorspronkelijke boek in het Engels lezen.” Deze vind je hier >>

Dit staat vrij vroeg in het boek aangegeven en even deed het me twijfelen of ik de juiste keuze had gemaakt door deze uitgeklede versie te kopen.

Maar aan de andere kant, wat ga ik doen met 180 extra bladzijden aan nog meer achtergrond informatie en uittreksels van wetenschappelijke studies. 
Door deze “opvulling” weg te laten, leest het boek heel vlot. 

Het is nu een praktisch boek geworden. En je koopt dit boek, als het goed is, dan ook met de intentie om met behulp van je ademhaling gezonder en fitter te worden en beter te presteren in je sport.
Elk hoofdstuk bevat 1 of meerdere oefeningen of zelftestjes. 

Alsnog bevat het boek voor het grootste deel achtergrond informatie met extra verdieping in de fysiologie van de ademhaling, korte referenties naar wetenschappelijke onderzoeken en praktijkvoorbeelden van mensen die gecoacht zijn via het Oxygen Advantage programma.

Hoewel ik zelf ook altijd het naatje van de kous wil weten, om vervolgens te verdwalen in alle studies en cijfertjes, ben ik achteraf blij dat ik deze praktische, vlot lezende en goed te begrijpen (Nederlandse) versie heb gelezen.

Na het lezen heb ik genoeg kennis om te begrijpen wat ik doe, en als ik het boek weer eens op pak dan is het toch alleen maar om terug te lezen hoe de oefeningen gaan.

Mocht je wel per sé 180 bladzijden aan studie willen lezen, ga dan voor het origineel. Maar doe jezelf een plezier, zorg dat je wel aan de slag gaat met de oefeningen. Want daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

En of ze werken?

Na een aantal maanden oefenen, kom ik steeds dichterbij mijn oude PR’s in het hardlopen. Maar dan wel met minder trainingsvolume, en volledig neus in – neus uit ademhaling.

Ik belast mezelf minder, maar de resultaten zijn bijna net zo goed en er zit nog steeds een stijgende lijn in.

Door te bestellen via deze link steun je BASIS, hierdoor kunnen wij doorgaan met het schrijven van artikelen die jou helpen met het verbeteren van je vitaliteit.

Raad anderen dit boek aan door deze review te delen:

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

Andere boeken die je misschien ook interessant vindt:

BoekenBoeken