Superslapen

Floris Wouterson

Paperback |

Nederlands |

ISBN: 9789462960930 |

Druk: 3 |

Verschijningsdatum: oktober 2018 |

Aantal Pagina's: 208

superslapen

Het boek Superslapen is voor mij het eerste boek wat ik lees, dat specifiek en alleen over slapen gaat. 
Superslapen is geschreven door Floris Wouterson. Hij heeft meerdere beddenwinkels in de buurt van Antwerpen en heeft daarmee veel ervaring in het adviseren van de beste slaaptips.

Daarnaast is Wouterson Slaap Performance Coach en helpt hij atleten, ondernemers en high performers om met slaap hun prestaties, levenskwaliteit en humeur te verbeteren.

Het boek Superslapen zou je kunnen omschrijven als een samenvatting van zijn coaching sessies. 
Er zijn maar weinig factoren die van invloed zijn op slaap die niet besproken worden in dit boek.

En het zal je verbazen hoeveel dingen er invloed hebben op onze nachtrust. 
Een goede slaaphygiëne, de invloed van voeding en zelfs de darmflora, maar ook lichaamsbeweging en mindset, het is allemaal van invloed op hoe snel je in slaap valt, hoe diep je slaapt en of je uitgerust wakker wordt.

Ja, alles in het lichaam is met elkaar verbonden. En dat wordt ook maar weer eens duidelijk in dit boek. En het belang van slapen wordt vaak vergeten. Maar vergeet niet dat we soms wel 1/3 van de dag in ons bed liggen. Je kan dus ontzettend veel winst behalen met beter slapen als je je prestaties de rest van de dag wilt verbeteren.

Het boek leest heel fijn. Ondanks dat de hoofdstukken niet te lang zijn, staan ze boordevol informatie. Maar misschien nog wel belangrijker, ze staan vol met praktische tips en to-do-lijstjes. 
Allemaal om je slaap te verbeteren.

Sommige zijn voor de hand liggend, alhoewel, als dat echt zo is dan had je ze allang kunnen toepassen. 

Daarnaast zijn er een hoop tips en inzichten die je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gehoord.
Door zelf te experimenteren met de VOT en de USG (lees het boek als je wilt weten wat dit betekend) is het mij al een paar keer gelukt om voor de wekker wakker te worden. Terwijl ik absoluut geen ochtend mens ben.

 Het eerste gedeelte van Superslapen vind ik het sterkst. Hierin is duidelijk dat Floris ontzettend veel weet over slapen, en anderen met slaapproblemen al jaren helpt als Slaap Performance Coach. 

De poging om slaap en het microbioom of de darmflora aan elkaar te koppelen kwam bij mij niet zo binnen. Geen probleem, dit is het kortste hoofdstuk, en vertelt wat leuke weetjes zonder echte diepgang. 

Maar deze mening heb ik waarschijnlijk alleen omdat ik een hoop andere boeken en artikelen heb gelezen over de darmen.
Dit boek gaat niet over de darmen, maar over beter slapen. En daarin schittert het.

Dus wil jij ook meer energie, een betere focus en meer zin in het leven, dan is dit boek een aanrader. Het staat vol praktische lifestyle-principes voor je beste nachtrust ooit.

Door te bestellen via deze link steun je BASIS, hierdoor kunnen wij doorgaan met het schrijven van artikelen die jou helpen met het verbeteren van je vitaliteit.

Raad anderen dit boek aan door deze review te delen:

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

Andere boeken die je misschien ook interessant vindt:

BoekenBoeken