Dit boek gaat over hoe ijskoud water, extreme hoogtes en andere ongemakken ons sterker kunnen maken. In dit boek beschrijft Scott Carney zijn zoektocht naar de “Oerkracht” die volgens de schrijver in ieder mens schuilt.
Scott Carney begon aan dit avontuur toen hij in 2012 verveeld over zijn facebook-tijdlijn zat te scrollen en daar op een foto een wilde uitziende man half naakt in de sneeuw zag zitten. Carney las in het bijbehorende bericht dat deze ijsman op commando zijn lichaamstemperatuur kan aanpassen en bewust zijn immuunsysteem kan aansturen. Door deze technieken aan anderen te leren, kon hij zelfs mensen helpen om de meest uiteenlopende ziektes en aandoeningen zo te beïnvloeden dat ze vrijwel geen klachten meer ervaren of zelfs genezen.
Scott Carney die, halverwege de 30, een buikje begon te krijgen en woonachtig is in Amerika verdient zijn kost als onderzoeksjournalist en doet niets liever dan goeroes en kwakzalvers ontmaskeren.
En je kan je natuurlijk wel voorstellen dat zijn “bullshit-radar” op tilt sloeg toen hij dit verhaal las.
Hij rook een mooi verhaal, en in de hoop dat het gepubliceerd zou worden in een tijdschrift, boekte hij direct een vliegticket om deze gekke ijsman op te zoeken.
4 jaar later was zijn boek “Oerkracht” af en zou vertaald worden in meer dan 10 landen.
En in plaats van de goeroe te ontmaskeren, ontdekte hij dat er ook in hem een echte “oerkracht” zit.
Deze Oerkracht zou hem, aan het einde van het boek, in recordtempo de Kilimanjaro op brengen. Zonder te acclimatiseren, en zonder last te hebben van mogelijk fatale hoogteziekte. O ja, ook nog zonder bovenkleding aan, terwijl de wind en regen de temperatuur ver onder het vriespunt bracht.
Hoe dit allemaal kan?
Waarschijnlijk zal het helpen als ik vertel dat deze gekke ijsman Wim Hof is.
Nu zijn er twee groepen mensen, je weet precies wie Wim Hof is, of je kent Wim Hof niet.
Dan zou ik zeggen, lees dit boek! Zeker als je mogelijk geïnspireerd bent geraakt door bovenstaande samenvatting.
Of je behoort tot de groep die Wim Hof al wel kent.
Dan heb je vast al over zijn ademhalingstechnieken gehoord en zijn liefde voor de kou.
En hoe hij deze combinatie heeft gebruikt om de medische wetenschap op zijn kop te zetten.
Want voordat Wim Hof zich wetenschappelijk liet onderzoeken werd er altijd gedacht dat je geen invloed zou hebben op je immuunsysteem.
Daar denkt men nu heel anders over.
En zelfs al volg je Wim Hof al een tijdje en heb je zelfs zijn app om dagelijks opzoek te gaan naar jouw Oerkracht, zelfs dan is dit boek de moeite waard.
Bekijk op onze verzamelpagina de volledige lijst boeken die over Wim Hof zijn geschreven >>
Hoewel de avonturen met Wim Hof als rode draad door het boek lopen, gaat Carney op zoek naar nog veel meer verhalen van mensen die de Wim Hof Methode succesvol toegepast hebben.
Zo zijn er wereldwijd grote onderzoekscentra geïnteresseerd in de Wim Hof Methode, zelfs olympische sporters en het Amerikaanse leger.
Maar omdat Wim in een klein dorpje hier in Nederland woont krijgen we ook bijzondere verhalen van een hoop Hollanders te horen. Hoe zij deze methode hebben ingezet om zich te ontdoen van symptomen van ziektes die niet te genezen zijn of hun sportprestaties verbeterd hebben.
Wow,
Als je het hier niet warm krijgt dan behoor je waarschijnlijk tot de groep mensen die van comfort houden. Heb je het te warm? Dan gaat waarschijnlijk de airco te snel aan, en te koud? Hup gelijk de verwarming omhoog. Of je pakt de elektrische fiets voor een stukje van 2 kilometer.
Nope, dan is dit niets voor jou (of juist wel)
Maar, als je nieuwsgierig bent naar de potentie die wij als mens in ons lichaam hebben zitten, als ook jij op zoek bent naar je “oerkracht” dan is dit boek wel wat voor jou.