Koud kunstje

Wim Hof & Koen de Jong

Paperback |

Nederlands |

ISBN: 9789491729256 |

Druk: 4 |

Verschijningsdatum: februari 2015 |

Aantal Pagina's: 191

Koud Kunstje Wim Hof en Koen de Jong

Koud kunstje is geschreven door Koen de Jong en Wim Hof.
Wim Hof is wereldwijd bekend geworden met zijn koudetrainingen en ademhalingsoefeningen. 

Hij heeft de wetenschap doen verbazen over wat hij allemaal kan met zijn lichaam, puur door vaker de kou op te zoeken en regelmatig ademhalingsoefeningen te doen. 

Onderdelen en systemen in ons lichaam waarvan wetenschappers voorheen dachten dat die niet beïnvloed konden worden en altijd onbewust geregeld werden, kan Wim Hof dus WEL bewust aansturen.

Leuk, misschien een uitzondering zou je kunnen denken, totdat uit onderzoek bleek dat ook de “gewone” mens hiertoe in staat is wanneer we aan de slag gaan met dezelfde technieken.

We hebben het over het beïnvloeden van onder andere het immuunsysteem. Dat is iets wat automatisch gebeurd, we zijn immers niet zelf bewust de hele dag opzoek naar vreemde stoffen in ons lichaam en we hoeven ze gelukkig ook niet zelf bewust aan te vallen met behulp van witte bloedcellen.

Maar door de technieken toe te passen van de Wim Hof Methode kan je dit soort onbewuste processen wel verbeteren. En met ook meetbare resultaten.

Laten we even stilstaan bij het idee dat we ons immuunsysteem positief kunnen beïnvloeden met koud douchen en ademhalingstechnieken. Dat zou potentieel een hoop minder medicatie opleveren bij verschillende ziektebeelden.

Ik zeg potentieel, want de medische wetenschap is nog lang niet zover dat dit bewezen is, maar in het boek staan wel wat onderzoeken beschreven waaruit blijkt dat het interessant zou zijn om dit verder de onderzoeken.

Ook staat het boek vol met anekdotische resultaten, individuen die met de Wim Hof Methode aan de slag zijn gegaan en merkbaar verbetering voelen bij reuma, ziekte van Crohn, chronische vermoeidheid, depressie of overgewicht.

Het eerste deel van het boek beschrijft Koen de Jong hoe hij kennis heeft gemaakt met Wim Hof en wat de levensweg van Hof is geweest voordat hij wereldberoemd werd.
Hoe is Wim Hof van een gekkie, die meters onder het ijs zwemt of een marathon op blote voeten loopt (door de sneeuw), een gerespecteerd (medisch) voorbeeld geworden met volgers over de hele wereld?

Je leest het in het boek “koud kunstje”
Het is vlot geschreven zoals je kan verwachten als je vaker boeken van Koen de Jong hebt gelezen.

Het is alsof Koen naast je staat en het verhaal aan je verteld. 
Verwacht geen extreme diepgang op fysiologisch gebied en dat soort zaken. Zo’n boek is het niet.

Het is echter wel een boek om je mega nieuwsgierig te maken naar de koude kunstjes van de Wim Hof Methode. Vandaar de subtitel, wat kun je leren van de iceman?
En gelukkig staan er ook praktische voorbeelden in die je thuis kan oefenen.

Bekijk op onze verzamelpagina de volledige lijst boeken die over Wim Hof zijn geschreven >>

Door te bestellen via deze link steun je BASIS, hierdoor kunnen wij doorgaan met het schrijven van artikelen die jou helpen met het verbeteren van je vitaliteit.

Raad anderen dit boek aan door deze review te delen:

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

Andere boeken die je misschien ook interessant vindt:

BoekenBoeken