Het slimme darmen dieet

Dr. Michael Mosley

Paperback |

Nederlands |

ISBN: 9789057124952 |

Druk: 1 |

Verschijningsdatum: mei 2018 |

Aantal Pagina's: 304

het slimme darmen dieet

Het slimme darmen dieet van Dr. Michael Mosley is een vlot en fijn geschreven boek over de darmen.

“Ik ben een van de weinige mensen die een camera hebben ingeslikt en hun eigen darmen in actie hebben gezien” aldus Mosley op de achterkant van zijn boek. 

Dat beloofd wat. En zo neemt zijn eerste hoofdstuk ons mee op reis. De reis die de camera heeft afgelegd door zijn eigen verteringsstelsel terwijl een zaal vol artsen, journalisten en andere geïnteresseerden toekeken. 

Dit is een van de momenten dat je liever het boek leest dan de film kijkt, want het duurde bijna 20 uur voordat de camera in de wc lag. 

Mosley is niet vies van een beetje experimenteren. Zo slikte hij vrijwillig lintwormen in alleen maar om te onderzoeken of je erdoor kunt afvallen.

Gelukkig heeft hij ook wat “normalere” experimenten gedaan, zoals vasten, waarbij hij enkele dagen in de week minder calorieën at. Of experimenten waarbij hij bepaalde voedingsmiddelen een tijdje niet at. Of andere voedingsmiddelen juist wel at.

Het leuke is dat hij altijd de resultaten bijhield. Zo kon hij iets zeggen over wat zijn “dieet” deed met zijn microbioom of met zijn bloedsuikerspiegel.

En als je denkt, ja leuk allemaal, maar dat is allemaal anekdotisch bewijs. Dat wil zeggen, dat het bij 1 specifiek persoon een bepaald resultaat geeft, maar dat betekent niet dat het voor alle mensen zo is.

Daar heb je helemaal gelijk in. Dit benoemd hij ook nadrukkelijk, maar als er grote onderzoeken zijn wel representatief zijn voor de algemene mens dan benoemd hij dat ook.

Dit boek is dus gebaseerd op persoonlijke ervaringen en experimenten, maar ook op gedegen wetenschappelijk onderzoek.

Het grootste gedeelte gaat over onze “oude vrienden:” Het microbioom. Oftewel de darmbacteriën in ons lichaam.

Hij vertelt op een begrijpelijke manier wat de verschillende soorten zijn (waarvan wetenschappers wel weten wat ze doen in ons lichaam) en waarom we sommige bacteriestammen maar al te graag WEL willen hebben en sommigen niet.

Al die informatie is leuk, maar kunnen we er ook wat mee in de praktijk? 

Aangezien de subtitel van dit boek het volgende is: 

“Hoe je je lichaam van binnenuit radicaal kunt veranderen” 

Kan je er absoluut vanuit gaan dat het boek boordevol tips staat om je eigen darmflora te verbeteren.

En volgens Mosley kan je daarmee:

  • Je suikerverslaving stoppen
  • Je immuunsysteem een oppepper geven
  • Op een natuurlijke wijze je gewicht verliezen

 

Je microbioom heeft namelijk op al deze drie dingen een grote invloed. Lees ook onze tips om je microbioom te verbeteren.

Maar de grootste factor om je microbioom te verbeteren is en blijft toch wel voeding. 

En nadat je eerst uitgebreid uitleg krijgt over welke voedingsproducten “goed of slecht” zijn, wordt je gelukkig ook nog getrakteerd met 60 pagina’s aan slimme darmen dieet recepten.

En als toetje bevat het slimme darmen dieet ook nog eens uitgebreide menu plannen en checklists. Eigenlijk alles om je eetgewoontes aan te passen en je darmen gezonder te maken.

Misschien dat je het boek “de mooie voedsel machine” ook leuk vind!

Door te bestellen via deze link steun je BASIS, hierdoor kunnen wij doorgaan met het schrijven van artikelen die jou helpen met het verbeteren van je vitaliteit.

Raad anderen dit boek aan door deze review te delen:

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

Andere boeken die je misschien ook interessant vindt:

BoekenBoeken