De beste recepten boeken over FODMAP

De beste recepten boeken over FODMAP

Ik bladerde door mijn Facebook feed, op zoek naar een nieuw kookboek dat een aantal lekkere gerechten zou bieden. Ik was net begonnen met het FODMAP dieet en wilde er zeker van zijn dat het ook lekker zou smaken.

Mijn vrienden postten altijd over hun diner of lunch en hoe goed ze zich voelden na het eten, dus ik dacht dat het tijd was om toe te geven en zelf een paar recepten te maken.

Na een uur zoeken op mijn telefoon, vond ik er eindelijk een FODMAP recept met alle juiste ingrediƫnten!
Het zag er zelfs uit als iets dat ik in minder dan 30 minuten in elkaar kon zetten!

Opgewonden om dit nieuwe recept vanavond uit te proberen, ging ik naar de plaatselijke supermarkt om te halen wat nodig was. Met alles vers in de hand, ging ik zo snel mogelijk naar thuis om aan de slag te gaan.

Tja, zo leuk kan koken soms zijn.
Maar vaak is het lastig om genoeg inspiratie te hebben om iets leuks Ć©n smakelijks op tafel te zetten.

Dat terwijl er talloze FODMAP arme recepten online staan. (volg de link voor onze eigen low FODMAP recepten)

Maar soms is het gewoon leuk om op je vrije middag door mooie kookboeken te bladeren. Te genieten van de mooie foto’s, de uitgebreide verhalen bij de recepten te lezen en natuurlijk een lekkere maaltijd voor jezelf (en je gezin) te verzinnen.

Daarom hebben wij nu onze top 4 aan FODMAP recepten boeken hier voor je op een rijtje gezet.
(alle links verwijzen naar de webwinkel van BOL.com)

Wil meer informatie over het low FODMAP dieet, lees ook onze complete gids voor het FODMAP Dieet bij het Prikkelbaar Darm Syndroom.

De FODMAP-vriendelijke keuken

De FODMAP-vriendelijke keuken FODMAP recepten kookboek

Het boek is geschreven door Emma Hatcher, die zelf lang last heeft gehad van PDS. Ze heeft veel succes gehad met het volgen van een laag FODMAP dieet om haar symptomen te beheersen en ze wil jou daar ook mee inspireren en graag verder helpen.
Dit boek biedt een verzameling FODMAP-vriendelijke recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook gemakkelijk te maken.
Het bevat veel vegetarische opties en ook veel glutenvrije recepten.
Emma legt uit wat FODMAP’s zijn, hoe ze het lichaam beĆÆnvloeden en hoe je ze kunt vermijden. Emma’s boodschap: je kunt echt goed eten zonder buikpijn te krijgen! Naast heerlijke recepten voor hoofdgerechten, soepen, salades, desserts en drankjes vind je tips & tricks over uit eten gaan en advies over welke ingrediĆ«nten je kunt gebruiken als je thuis kookt.

LOW FODMAP & VEGAN

Low-Fodmap and Vegan FODMAP dieet recepten kookboek

Eet je Veganistsch en heb je PDS of andere buik- of darmklachten, dan kan je nu eindelijk genieten van een dieet dat zowel gezond als lekker is! Door precies aan te geven welke FODMAP’s je moet vermijden, en toch een uitstekende voedingswaarde te behouden, maakt Jo Stepaniak’s “Low FODMAP & Vegan” het gemakkelijk om een laag-FODMAP veganistisch dieet te volgen. Dit baanbrekende boek dient ook als een uitstekende bron voor degenen die niet veganistisch zijn, maar die willen weten welke voedingsmiddelen ze kunnen eten zonder de symptomen te triggeren.
Tabellen met voedingswaardes en boodschappenlijstjes maken je het een stuk makkelijker
Met 70 recepten die rekening houden met de FODMAPs Ć©n met een veganistische leefstijl is dit een uniek boek.
Het boek is wel in het Engels geschreven.

Het Low-FODMAP dieet

Suzanne Perazzini, auteur van dit boek, heeft haar hele leven last gehad van PDS. Jarenlang liep ze van de ene dokter naar de andere zonder een oplossing te vinden, tot ze het LOW-FODMAPdieet ontdekte. Na een periode van intensief onderzoek en uittesten op zichzelf heeft Suzanne nauwelijks nog PDS-klachten en begeleidt ze als gediplomeerd diƫtiste en docente mensen met PDS.
Om nog meer mensen te helpen schreef ze dit boek.
In het eerste deel geeft Suzanne Perazzini uitleg over het prikkelbare- darmsyndroom en het LOW-FODMAPdieet.
Het tweede deel van het boek bevat recepten: van ontbijt via lunch en diner tot tussendoortjes en desserts – alles wat je nodig hebt om heerlijke maaltijden te koken volgens het LOW-FODMAP dieet. De meer dan 100 recepten worden ondersteund met maaltijdschema’s per dag en per week zodat je dit makkelijk kan toepassen in je eigen leven.

FODMAP-arm koken

FODMAP-arm koken FODMAP recepten kookboeken

Ook het kookboek FODMAP-arm koken staat vol met recepten, 101 lekkere recepten om precies te zijn. Het receptenboek is geschreven door Lorraine Maher en Paula Mee.
Voordat je aan de recepten begint, kan je je eerst inlezen wat het FODMAP dieet inhoud.
Wat is het, waar moet je rekening mee houden, en hoe zorg je dat je succesvol inzet.
Lorraine en Paula zijn beide diƫtisten welke in de dagelijkse praktijk veel mensen met PDS en andere buikklachten helpen.
Deze ervaring hebben ze voor je gecombineerd in dit handige boek.

Raad anderen dit boek aan door deze review te delen:

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

Andere boeken die je misschien ook interessant vindt:

BoekenBoeken