De diabetes code

Dr. Jason Fung

Paperback |

Nederlands |

ISBN: 9789057125300 |

Druk: 1 |

Verschijningsdatum: juni 2020 |

Aantal Pagina's: 285

De diabetes code recensie

De diabetes code is een fantastisch geschreven boek over diabetes.

De ondertitel van dit boek is, hoe je diabetes type 2 kunt voorkomen en omkeren met dieet en leefstijl.

Het boek is geschreven door dr. Jason Fung. Een Amerikaanse arts die jarenlang heeft gewerkt met nierpatiënten. Het overgrote deel van deze nieraandoeningen werd veroorzaakt door diabetes type 2.

Wanneer hij zich begon te verdiepen in hoe mensen met diabetes medisch worden behandeld kwam hij tot een conclusie: De medicatie die men kreeg zou hen nooit gaan helpen om van de diabetes af te komen.

Sterker nog, het maakt het verloop van de ziekte alleen maar erger. 

Zolang mensen behandeld worden met de medicatie zoals het al jaren gebeurd, is er maar een omschrijving van diabetes type 2 mogelijk: Het is een chronische ziekte, die alleen maar erger wordt en niet te genezen is.

Totdat je je iets verder verdiept in het onderwerp (of dit boek leest) en er achter komt dat alleen het tegenovergestelde waar is.

De titel “de diabetes code” doet vermoeden dat er een of andere geheime code gekraakt moet worden om genezen te kunnen worden van diabetes.

Maar wees gerust, zo geheim is die code niet. Sterker nog, je krijgt hem al in de inleiding van dit boek. Daar hoef je die 280+ bladzijdes niet eens voor te lezen.

Maar toch zou ik dat aanraden. Dr Fung weet in een rustig tempo duidelijk maken waar het knelpunt zit. Waarom we wel op technologisch gebied grote sprongen hebben gemaakt, maar we de ziekte diabetes type 2 nog steeds niet de baas zijn.

Hij doet dit met fijne duidelijke metaforen zodat de stof ook voor de leek te volgen is.

Maar gelukkig haalt hij ook grote baanbrekende onderzoeken aan, waar specialisten of behandelaars ook van zullen smullen.

Waarom diabetes type 2 ondanks al die baanbrekende studies nog steeds niet uit de wereld geholpen is? tja het is heel makkelijk om een onderwerp heel moeilijk te maken.

Of het nu gaat om gezichtsverlies wanneer we nu gaan toegeven dat het al jaren fout is gegaan, of  dat het komt omdat er met leefstijl interventies weinig te verdienen valt, zeker in vergelijking met al die miljarden wat diabetes medicatie per jaar oplevert.

De waarheid dat medicatie diabetes type 2 nooit zal genezen. 

Een leefstijl ziekte moeten we niet aanpakken met medicatie, maar door de leefstijl aan te passen.

Meer dan 100 jaar geleden wisten ze dit al en werd er al adequaat behandeld. 

Het hoe, wat en waarom wordt allemaal haarfijn en duidelijk uitgelegd in dit boek.

Eerlijk is eerlijk, dit is mijn eerste boek over het onderwerp diabetes type 2 wat ik lees (naast artikelen en studies op het internet) dus ik heb nog geen vergelijking, maar dit boek is een goed begin wanneer je je wilt verdiepen in het onderwerp diabetes type 2 en de behandeling er van.

Door te bestellen via deze link steun je BASIS, hierdoor kunnen wij doorgaan met het schrijven van artikelen die jou helpen met het verbeteren van je vitaliteit.

Raad anderen dit boek aan door deze review te delen:

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

Andere boeken die je misschien ook interessant vindt:

BoekenBoeken