MyMicroZoo microbioom test

Beïnvloeden darmbacteriën jouw gezondheid? De MyMicroZoo microbioom test geeft antwoord

Met een microbioom test van MyMicroZoo kan je op eenvoudige wijze een uitgebreide samenstelling van jouw microbioom zien.
Daarmee krijg je inzicht in wat een oorzaak zou kunnen zijn van je klachten en hoe je je vitaliteit kan verbeteren. 

Met de uitslagen van de test kunnen wij nu echt een persoonlijk behandelplan maken, dit doen we uiteraard in samenwerking met jou.

Overzicht MyMicroZoo test

Wat is het voordeel van een MyMicroZoo test bij BASIS?

Het microbioom bestaat uit een zeer groot aantal en diverse bacteriën die in de dikke darm zitten. Deze zijn onder andere betrokken bij het immuunsysteem, de hersenactiviteit, vitamineproductie en vertering en opname van voedingsstoffen. 
Het draait allemaal om de juiste verhoudingen. Er is geen duidelijk beeld over wat de juiste samenstelling zou moeten zijn van het microbioom, want dat is bij iedereen anders.

Je kan de bacteriën wel verdelen in opbouwende- en afbrekende bacteriën. Je hebt ze allebei nodig, maar als er een soort de overhand neemt dan leid dat tot verkeerde verhoudingen. Dit noemt men een dysbiose. Zelfs een teveel aan “goede” bacteriën betekend niet dat het altijd in je voordeel zal werken. Er is dan minder ruimte over voor andere bacteriesoorten die weer hun eigen unieke rol hebben.
Een dysbiose zou mogelijk de oorzaak kunnen zijn van verschillende gezondheidsklachten, zoals:

 • vage buikklachten 
 • obstipatie of diarree
 • overmatige (stinkende) winderigheid
 • opgeblazen gevoel na het eten
 • vermoeidheid
 • Beoordeling van voedingsgewoontes
 • immuunsysteem problemen, denk aan allergieën, maar ook overgevoeligheid voor infecties of eczeem
 • Beoordeling van het microbioom na (intensief) medicijngebruik en of antibiotica

 

Met behulp van een ontlastingsmonster krijg je een heel mooi overzicht van de verhoudingen van jouw microbioom. Vaak zien we bij bepaalde klachten ook echt een duidelijke dysbiose. Meestal komt dat overeen met een bepaalde leefstijl, voedingsgewoonte of zelfs medische voorgeschiedenis. Denk dan aan langdurig gebruik van medicijnen of antibiotica.
De resultaten van een microbioom analyse zeggen dus echt wat over jouw persoonlijke gezondheid en vitaliteit. Bij BASIS zijn wij gespecialiseerd in het uitlezen van de microbioom testen en we kunnen de resultaten in begrijpelijke taal vertalen en jou inzicht geven in de balans tussen de “goede” en “slechte” bacteriën.

Je kan door middel van voeding en een gezonde levensstijl de balans positief beïnvloeden.
Door middel van deze testen hoeven we niet meer te gokken waar de problemen vandaan komen en kunnen we het advies op voeding en leefstijl zo persoonlijk en gericht mogelijk maken.

mymicrozoo test microbioom test
mymicrozoo test
 • MyMicroZoo analyse testkit € 135,-

  De bestelling en betaling van deze test gaat volledig via mymicrozoo.nl. De genoemde prijs geldt alleen voor de test zelf, en is exclusief een consult met een van de darm-specialisten van BASIS.

BELANGRIJK: Wil je de testuitslagen met een BASIS-therapeut bespreken en samen een persoonlijk leefstijl-advies opmaken kies dan voor Chantal Verwest uit de lijst van Partners.

Hoe moet ik de MyMicroZoo test bestellen?

 1. Bestel de testkit online op de website van MyMicroZoo.com
  Kies als partner Chantal Verwest om bij BASIS een uitgebreide analyse en persoonlijk behandelplan te krijgen. Dit is niet verplicht, maar we raden het wel aan om meer inzicht te krijgen uit de resultaten.
  Hier zijn extra kosten aan verbonden.
 2. Binnen enkele dagen zal je de test ontvangen. De betaling en levering van de testkit gaat volledig via MyMicroZoo. Wij van BASIS hebben hier geen invloed op. 
 3. Lees eerst de bijgesloten instructies zorgvuldig door en neem een monster van je ontlasting.
 4. Als je de test heb afgenomen, stuur dan dezelfde dag nog je monster op met de bijgeleverde retour envelop. Lukt het niet om dezelfde dag te verzenden bewaar het monster dan in de koelkast.
 5. Zorg ervoor dat je je unieke monstercode registreert op je online account op de website van MyMicroZoo.
 6. Maak een afspraak met een van onze BASIS-therapeuten voor een uitgebreide analyse en persoonlijk behandelplan.
  De analyse van het ontlastingsmonster duurt zo’n 4 weken. Wij raden aan om op tijd een afspraak te maken.
 7. Je krijgt van ons een uitgebreide intake vragenlijst. Hiermee kunnen we in het eerste consult nog dieper op je hulpvraag ingaan. Gelieve deze op tijd in te vullen.
 8. Na ongeveer 4 weken krijg je bericht van MyMicroZoo dat je testresultaten binnen zijn. Als het goed is heb je niet lang daarna een afspraak met een van onze BASIS-therapeuten om je resultaten door te nemen.

Ik heb een MyMicroZoo test afgenomen en nu?

De uitslagen van de testen dienen als basis voor een individuele therapie en moeten met een arts of BASIS-therapeut besproken worden.
Hoewel je de uitslag ook zelf ontvangt is deze voor de leek vaak lastig uit te lezen door de grote hoeveelheid soms complexe informatie.
Bij BASIS zijn wij opgeleid als MyMicroZoo consulent en zijn wij gespecialiseerd in het vertalen van de uitslag in begrijpelijke taal.

Het bestellen, afnemen en het ontvangen van de resultaten wordt afgehandeld door MyMicroZoo zelf. Wij van BASIS hebben geen invloed hierop.
Na ongeveer 4 weken zullen de testresultaten binnen zijn. Het is verstandig om van te voren al een afspraak in te plannen om langere wachttijden te voorkomen.
Als je een eerste afspraak maakt ontvang je van ons een uitgebreide intake vragenlijst. Gelieve deze op tijd in te vullen.

Door deze grote hoeveelheid informatie van het microbioom onderzoek en onze vragenlijst kunnen we vooraf al een behandelplan opstellen.
In het eerste consult vragen we eventueel om aanvullende informatie. We zullen dan zo duidelijk mogelijk uitleggen wat de resultaten van het microbioom onderzoek inhouden.

Daarna bespreken we het behandelplan. Dat is geen standaard A4’tje wat je mee krijgt. We gaan samen kijken wat het beste past bij jouw doel en leefstijl. We snappen dat als je de hele dag op werk bent minder tijd hebt om te koken dan wanneer je thuis werkt of met pensioen bent. 
Het is een plan van aanpak met een aantal richtlijnen, maar hoe je die het beste kan toepassen dat bespreken we altijd samen.
Op deze manier krijg je een op maat gemaakt advies mee naar huis wat past bij jouw hulpvraag en we streven er naar dit zo goed mogelijk in te passen in jouw leefstijl. 

Wat zijn de kosten van een MyMicroZoo test?

Wij verdienen niets aan het afnemen of adviseren van de onderzoeken. We kunnen je daarom ook onafhankelijk adviseren over welke test het beste bij jouw klacht of hulpvraag past.
De kosten voor het doornemen van de testuitslagen en het opstellen van een individueel behandeltraject inclusief het 1 op 1 bespreken hiervan vindt je uitgeschreven in onderstaande tabel.

 Kosten onderzoek€ 135,- via MyMicroZoo.com
Afname onderzoekDit onderzoek neem je
zelf thuis af
Analyse vooraf en opstellen behandelplan45 minuten / € 60,-
Bespreken van de resultaten in het eerste consult90 minuten / € 120,-
Totaal

€ 315,-
(inclusief de
MyMicroZoo-test)

De kosten van de microbioom testen worden vaak niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Afhankelijk van jouw zorgverzekering is het soms wel mogelijk om in aanmerking te komen voor (een gedeeltelijke) vergoeding van de consulten. Om hier zeker van te zijn raden we aan om zelf contact op te nemen met je zorgverzekeraar.
Afhankelijk van de hulpvraag of de ernst van de klacht is het mogelijk dat er meerdere consulten nodig zijn over een langere tijd. Dit wordt altijd in overleg gedaan. Vaak kunnen we al een inschatting maken tijdens de intake.

Ik wil een afspraak maken

Heb je vragen over hoe jouw traject er uit ziet nadat je zelf de test hebt afgenomen dan staat dat hier beschreven.

Wil je een afspraak maken om de testresultaten te bespreken en een persoonlijk behandeltraject starten, vul dan onderstaand contactformulier in: 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jouw Privacy Instellingen

B.A.S.I.S. - Praktijk voor Vitaliteit hecht veel waarde aan het waarborgen van jouw privacy. Daarom vragen wij eerst toestemming voordat we jou volgen op onze website.

Ons Privacybeleid | Sluiten